Familie, Relatii

Caracteristicile unui gentleman – le mai întâlnim în zilele noastre?

Să vedem ce caracteristici trebuie să întrunească un gentleman. Doamnelor, domnișoarelor și mai ales domnilor vă aștept cu păreri!

Să vedem ce caracteristici trebuie să întrunească un gentleman. Doamnelor, domnișoarelor și mai ales domnilor vă aștept cu păreri!

Ce femeie nu își dorește un gentleman în viața sa? Din păcate în zilele noastre bărbații manierați cu femeile sunt din ce în ce mai rar întâlniți, mai ales în trafic! Iată care sunt principalele caracteristici ale unui gentleman:

1. Plătește consumația

Aici, subiectul este controversat. Am auzit numeroase opinii venite din partea ambelor sexe, însă este oficial: un gentleman plătește întotdeauna consumația. Nu este rău că femeia să se ofere să plătească din când în când, însă reține că prin gestul de a plăti, bărbatul consideră că îşi îndeplineşte principala sa datorie: îngrijirea partenerei.

2. Este manierat

Da, dragii noștrii! Chiar dacă trăiam în secolul XXI, noi femeile considerăm că un adevărat gentleman trebuie să ne deschidă ușa și să ne acorde prioritate. Nu este greu pentru voi să respectați acest lucru și nici nu trebuie să vă simţiţi stânjeniți pentru acest gest! Prin comportamentul vostru puteți deveni un adevărat exemplu pentru cei care nu au cei șapte ani de acasă.

3. Respectă persoanele în vârstă

Și nu numai! Un gentleman respectă toate persoanele din jurul său indiferent de rasă, vârstă sau sex! Cum te poți aștepta ca partenerul tău să se comporte frumos cu tine pe viitor, dacă înjura ca un birjar în trafic și ironizează toate persoanele pe care le consideră inferioare lui? Așadar, analizează-i cu atenție comportamentul în public!

4. Îți cară bagajele

Un bărbat adevărat nu te va lăsa niciodată să îți cari singură bagajele. Nu cred că este cazul să ți se întâmple acest gest jenant, pentru că am observat că majoritatea romanilor respectă această regulă. Mi se par foarte amuzanți bărbații care din exces de zel ajung să transporte inclusiv gențile partenerelor…aici consider că excesul de zel îşi spune cuvântul!

5. Te protejează

Acest lucru nu face în niciun caz referire la violență ci la comportamentul acestuia grijuliu vis-a-vis de tine. Nu te lasă niciodată neînsoțita prin locuri periculoase și îți este întotdeauna alături în situațiile dificile.

6. Te ajută la treburile casnice

Aici fac referire la cuplurile care locuiesc împreună. În ciuda faptului că în România încă domneşte percepția greșită conform căreia este de datoria femeii să se ocupe de treburile casnice, eu consider că un bărbat adevărat trebuie să își ajute soția! În astfel de treburi, femeile tind să fie mai critice, așa că dragelor încercați să nu judecaţi prea aspru stângăciile partenerilor și mulțumiți-le pentru ajutor. Veți vedea cum se vor oferi singuri să vă ajute la curățenie și gătit! Doar știm cu toate ce mult le place domnilor „să se umfle în pene” când sunt complimentați!

Sunt convinsă, că lista noastră poate continua, însă dacă partenerul tău are aceste calități, înseamnă că ești o norocoasă, căci trăiești alături de un gentlemen!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.