Frumusete

Remedii naturale pentru cearcăne

Eşti complexată din cauza cearcănelor, deoarece ţi se pare că îţi ştirbesc din frumuseţe? Ai încercat diverse metode pentru a scăpa de ele, însă fără niciun rezultat? Urmeaza sfaturile de mai jos şi vei vedea cât de uşor le vei îndeparta!

Eşti complexată din cauza cearcănelor, deoarece ţi se pare că îţi ştirbesc din frumuseţe? Ai încercat diverse metode pentru a scăpa de ele, însă fără niciun rezultat? Urmeaza sfaturile de mai jos şi vei vedea cât de uşor le vei îndeparta!

Motivele apariţiei cearcănelor sunt diverse:

  • lipsa de somn;
  • stresul;
  • stilul de viaţă;
  • dieta săracă în alimente sănătoase.

Din fericire, există mai multe soluţii în lupta cu cearcănele:

1. Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este foarte benefic, deoarece luminează zona din jurul ochilor. Masează-te uşor în jurul ochilor şi evită contactul cu aceştia. Astfel circulaţia sângelui îţi este îmbunătăţită şi cearcănele vor dispărea.

2. Sucul de portocale și glicerina

Prin aplicarea regulată, sucul de portocale amestecat cu glicerină reprezintă un mod eficient de a scăpa de cearcăne. Acesta va elimina cercurile întunecate şi, de asemenea, îi va furniza pielii tale o strălucire interioară și o va face în jurul ochilor mai fină şi mai moale.

3. Dormi suficient

Lipsa de somn este o cauză majoră a apariţiei cearcănelor, aşa că rezolvă această problemă dormind suficient şi regulat. La fel de vinovate sunt si statul prelungit in faţa televizorului sau a calculatorului.

4. Hidratează-te

Hidratarea corespunzătoare te menţine sănătoasă, şi îţi face pielea să fie foarte strălucitoare şi fără cearcăne.

5. Foloseşte cartof

Aceasta este una dintre cele mai populare și eficiente metode pe care o poţi realiza acasă. Stoarce bine o bucată rasă de cartof si aplica-i sucul sub ochi pentru 10 minute, sau poţi aplica la fel de bine felii subţiri de cartofi direct pe zona cu probleme.

6. Aplică-ţi cremă hidratantă

Crema hidratantă aplicată în jurul ochilor, este foarte eficientă. Atunci când o combini cu un consum corespunzător de lichide, rezultatele sunt maxime.

7. Renunţă la fumat

Fumatul şi expunerea la radiaţiile ultraviolete, îţi slăbesc colagenul, ceea ce duce la apariţia ridurilor şi a cearcănelor. Aşadar renunţă la fumat, la solar şi foloseşte întotdeauna o cremă cu protecţie solară înainte de a merge afară.

8. Pliculeţe de ceai

Pliculeţele de ceai îţi reduc umflaturile şi modificările de culoare cauzate de cearcăne. Aşează săculeţii reci între 10-15 minute pe ochii închişi. Şi această metodă este foarte eficientă.

9. Felii de castravete

Feliile de castravete au fost mult timp folosite pentru a reduce umflaturile și pentru a reîmprospăta aspectul pielii din jurul ochilor. Se pune o felie de castravete peste fiecare ochi. Repetă acest procedeu de două ori pe zi, pentru aproximativ 10-15 minute.

10. Frunze de mentă

Frunzele de mentă zdrobită te vor ajuta să scapi de cearcăne. Aplică-le proaspăt zdrobite în jurul ochilor, pentru 5 sau 10 minute. Foloseşte-le zilnic, şi vei obţine rezultatele dorite.

Sursa: art. Women Magazine + foto

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

2 Comments

  1. ani trif

    multumesc glicerina unde se gaseste in farmacii

  2. Cu placere. Aveti nevoie de glicerina lichida. Aceast tip se foloseste pentru produse cosmetice. Se gaseste la farmacii sau pe internet. Uitati un site de unde puteti procura, ca si exemplu http://www.produsenaturiste.net/products/Glicerina-vegetala.html.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.