Frumusete, Sanatate

Fructe ce te ajută să slăbeşti sănătos

În general fructele sunt asociate cu un regim de viaţă sănătos, însă sunt anumite tipuri care ne ajută să slăbim mai repede.

În general fructele sunt asociate cu un regim de viaţă sănătos, însă sunt anumite tipuri care ne ajută să slăbim mai repede.

Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre şi pectină, ambele cu funcţie naturală de ardere a grăsimilor şi de stimulare a metabolismul.
În comparaţie cu celelalte fructe, acestea au un conţinut mai mic de zahăr.

Aşadar, să vedem despre ce fructe este vorba:

1. Merele

marul-slabire-rapida

 

Consumul zilnic de mere, ajuta la slăbire datorită conţinutului ridicat de fibre şi a numărului scăzut de calorii. Pe lângă fibre, merele mai conţin vitamine şi minerale şi acest lucru le transformă în prietenele siluetei tale! Aşadar, dacă doreşti să slăbeşti, consumă minim un măr în fiecare zi.

2. Perele

para-slabire-rapida

Chiar dacă nu îţi vine să crezi perele au acelaşi număr de calorii ca şi merele (59 kcal/100 gr). În comparaţie cu alte fructe, perele conţin un număr foarte mare de fibre, ceea ce ajută la menţinerea senzaţiei de săţietate pe un termen lung. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, vitamina C, vitamina E şi magneziu, perele scad colesterolul şi ne menţin inima sănătoasă. Perele ar trebui să fie introduse în orice dietă de slăbire, datorită acţiunii depurative şi diuretice.

3. Afinele

afinele-ajuta-la-slabire

Afinele au un conţinut foarte mare de antioxidanţi care luptă cu obezitatea, hipertensiunea şi scad colesterolul rău.
Având în vedere că nu sunt foarte rezistente, este indicat să se consume la scurt timp după ce au fost culese. Se combină foarte bine cu iaurt şi lapte.

4. Căpşunile

capsunile-ajuta-la-slabire

Cu un conţinut scăzut de calorii doar 30 la 100 grame, căpşunile sunt ideale pentru scăderea în greutate datorită faptului că stimulează hormonii de ardere a grăsimilor şi ne impulsionează metabolismul. Căpşunile ne mai ajuta să slăbim şi datorită faptului că sunt foarte bogate în antioxidanţi şi fibre vegetale solubile. Aşadar, dacă doriţi să slăbiţi, profitaţi din plin de aceste fructe mai ales că ne aflăm în plin sezon!

5. Kiwi

kiwi-ajuta-la-slabire

Kiwi ajută la slăbire tot datorită conţinutului ridicat de fibre (este literalmente tot numai fibre). Seminţele negre ale acestui fruct dulce-acrişor reprezintă o sursă de fibre insolubile, care ajută foarte mult în procesul de digestie, fiind un laxativ uşor. Un alt beneficiu al acestui fruct constă în menţinerea senzaţiei de saţietate.

6. Grapefruit-ul

grapefruit-slabire-rapida

Conţinutul ridicat de fibre şi proprietăţilor sale depurative şi detoxifiante, îl recomandă în curele de slăbire. Consumul unei jumătăţi de grapefruit înainte de masă, ajută foarte mult în procesul de slăbire. Acesta are un conţinut scăzut de calorii: doar 32 la 100 grame.

7. Piersicile

piersicile-ajuta-la-slabire

Şi piersicile sunt unele dintre cele mai potrivite pentru crearea senzaţiei de saţietate, reducând astfel apetitul. Conţinutul lor caloric este de asemenea destul de scăzut: 43 kcal/100g. În plus, acţiunea lor depurativă duce la îndepărtarea tuturor deşeurilor metabolice care însoţesc frecvent obezitatea.

8. Rodia

rodia-ajuta-la-slabire

Cu un conţinut de doar 68 kcal/100g, conţinutul ridicat al acestora de antioxidanţi stimulează metabolismul. Ele sunt ideale în procesul de slăbire deoarece reduc pofta de mâncare, diminuează colesterolul rău, elimina toxinele dăunătoare şi cresc fluxul de sânge în corp.

9. Portocalele

portocalele-ajuta-la-slabire

Portocala conţine mai puţine calorii, doar 47 la 100g. Acestea ne ajută să slăbim datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi folaţi. Consumă fructul ca atare şi nu sub formă de suc, deoarece nu au aceeaşi valoare nutriţională. Portocala în sine conţine mai puţine calorii şi îţi oferă mai multe fibre, în comparaţie cu un pahar de suc (pentru care ai folosit mai multe fructe).

10. Lămâile

lamaia-slabire-rapida

Presupun că expresia: apa plată cu lămâie, îţi este cunoscută. Lămâile sunt ideale pentru menţinerea siluetei şi pentru slăbire datorită conţinutului ridicat de vitamina C, fibre şi folaţi. Ceea ce poate nu cunoşteai este că lămâile sunt eficiente contra calculilor renali, anemiei, tulburărilor de circulaţie (arterioscleroză, tromboza şi edem) şi luptă eficient cu cancerul.

Tratament cu lămâi: în prima zi, se bea cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, sucul de la o lămâie diluat cu apă. În zilele următoarele, se adăugă câte o lămâie, pană se ajunge la şapte. Apoi, ordinea se inversează, până când se ajunge din nou la o lămâie. Acest tratament durează astfel două săptămâni.

11. Pepenele roşu

pepenele-verde-ajuta-la-slabire

Pepenele roşu trebuie să îţi este cel mai bun aliat în fiecare vară, deoarece luptă eficient cu celulita. Totul este posibil datorită puternicei funcţii depurative şi diuretice. În ciuda faptului că este foarte dulce, pepenele verde are un conţinut scăzut de zahăr, fiind tolerat chiar şi de diabetici.
Din moment ce furnizează doar 32 kcal/100g şi produce o senzaţie imediată de saţietate, acest dulce şi parfumat fruct este ideal în curele de slăbire.

Dacă doriţi puteţi consuma şi apa aromatizată cu fructe, o băutură cu gheaţa ideală pentru zilele călduroase. Aici găsiţi mai multe reţete de preparare.

Sursa art & foto: allwomenstalk.compptbackgroundstemplates.com, „Sănătatea prin alimentaţie” – Dr. George D. Pamplona-Roger.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.