Retete, Sanatate

Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe

Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.

Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.

Aceste reţete, fiind preparate cu multă gheaţă, sunt ideale pentru zilele călduroase de vară.

1. Apa aromatizată cu citrice

apa-aromatizata-citrice

Ingrediente:

  • 1 lămâie;
  • 1 lime;
  • 1 portocală;
  • gheaţă;
  • apă.

Mod de preparare:

  1. Taie lime-ul, portocala şi lămâia în felii subţiri, apoi rondelele taie-le pe jumătate.
  2. Pune-le pe toate amestecate într-un borcan şi presează-le uşor cu o lingură de lemn sau orice alt dispozitiv de pasare, astfel încât să îşi elibereze sucurile, dar ai grijă să nu le zdrobeşti prea tare (nu vor mai arăta estetic in borcan).
  3. Umple borcanul cu gheaţă, apoi toarnă apă până sus.
  4. Amestecă uşor cu lingura de lemn, pune-i capacul şi lasă-l la frigider să se odihnească.

2. Apa aromatizată cu zmeură şi lime

apa-aromatizata-zmerua-lime

Ingrediente:

  • 2 lime-uri;
  • zmeură;
  • gheaţă;
  • apă.

Mod de preparare:

  1. Taie lime-urile în 4, stoarce-le uşor cu mâinile într-un borcan şi apoi adaugă-le la rândul lor în acesta.
  2. Adăugă zmeura, şi preseaz-o uşor, fără a o zdrobi.
  3. La fel ca şi la prima reţetă se adăugă gheaţă, apă şi se ţine la frigider.

3. Apa aromatizată cu ananas şi mentă

apa-aromatizata-ananas-menta

Ingrediente:

  • o crenguţă de mentă;
  • bucăţi de ananas;
  • apă;
  • gheaţă.

Mod de preparare:

  1. Poţi adăuga crenguţa întreagă de mentă într-un borcan sau îi poţi alege doar frunzele, ce vor pluti frumos in pahar. Zdrobeşte-o uşor, deoarece în acest fel îşi va elibera aromele.
  2. Adăugă bucăţile de ananas şi pasează-le uşor şi pe acestea.
  3. Urmează gheaţă, apa şi depozitarea în frigider.

4. Apa aromatizată cu mure şi salvie

apa-aromatizata-mure-salvie

Ingrediente:

  • salvie;
  • mure;
  • apă;
  • gheaţă.

Mod de preparare:

  1. Se pasează murele şi salvia în borcan. La fel, nu se zdrobesc prea tare, ci doar cât să îşi elibereze aroma.
  2. Urmează gheaţă, apa şi punerea în frigider.

5. Apa aromatizată cu pepene verde şi rozmarin

apa-aromatizata-pepene-verde-rozmarin

Ingrediente:

  • rozmarin;
  • pepene verde;
  • apă;
  • gheaţă.

Mod de preparare:

  1. Se zdrobeşte uşor rozmarinul într-un borcan.
  2. Se taie pepenele verde în cuburi, apoi se adăugă peste rozmarin şi se pasează uşor.
  3. Ultimul pas, deja l-ai învăţat: gheaţă, apă, amestecă-le şi pune-le la rece.

După cum se observă în aceste reţete nu se adăugă deloc zahăr, ci se lasă că singura dulceaţă să fie cea de la fructe. Dacă doreşti poţi să adaugi puţină miere.

Se pot bea imediat, însă aroma se intensifică, dacă a fost preparat cu o oră sau chiar două înainte de consum.

Aceste băuturi rezista până la 3 zile, dacă sunt acoperite cu un capac şi sunt ţinute în frigider.

Fructele folosite, se spală foarte bine şi este de preferat să fie bio, pentru a avea o coajă sănătoasă şi neîmbinata cu pesticide.

Dacă doreşti poţi să consumi şi fructele şi poţi realiza orice fel de combinaţii doreşti.

Sursa art. + foto: TheYummyLife

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.