Frumusete

Cum să nu te îngraşi la serviciu

Spune adio colăceilor şi sculptează-ţi silueta de vis! Vei vedea că este mult mai uşor decât credeai să te menţii în formă la job, dacă vei ţine cont de următoarele sfaturi!

Spune adio colăceilor şi sculptează-ţi silueta de vis! Vei vedea că este mult mai uşor decât credeai să te menţii în formă la job, dacă vei ţine cont de următoarele sfaturi!

Motivele pentru care te îngraşi la serviciu sunt multiple: fie nu ai activitate şi mănânci tot timpul câte ceva pentru a-ţi alunga plictiseala, sau te afli la polul opus şi din prea multă treabă înfuleci repede câte ceva. Acel „ceva” este cu siguranţă un junkfood.
Schimbă aceste obiceiuri cu unele sănătoase şi vei observa că în tot acest timp nu te vei îngrăşa şi îţi va creşte eficienţa şi randamentul.

1. Mănâncă o salată mare la prânz

Sari peste luarea prânzurilor nesănătoase în oraş sau peste meniurile comandate de la fast-food-uri, sandwişuri şi consumă mai bine o salată. Dacă ai posibilitatea prepar-o repede chiar la job, daca nu, adu-o de acasă. Fiind săracă în calorii şi bogată în fibre, chiar şi o porţie mare de salată, nu îţi va afecta silueta.

Include în ea o varietate de verdeţuri şi legume proaspete, împreună cu o sursă de proteine ​​scăzute în grăsimi cum ar fi năutul, brânza de vaci, tofu sau pui la grătar. În acest fel nu îţi vei menţine doar silueta, ci vei economisi şi bani. Variază zilnic vegetalele şi sursele de proteină pentru a nu te plictisi de acelaşi tip de mâncare.

2. Mergi cât mai mult

Dacă ai la dispoziţie o pauză mai mare, plimbă-te cât mai mult şi nu îţi irosi timpul cu internetul. În acest fel iţi vei lua o pauză mentală, şi vei reduce astfel stresul, un mare duşman al greutăţii tale. Aminteşte-ţi că lipsa de mişcare şi statul prea mult în faţa calculatorului îţi afectează în general toată sănătatea şi nu doar silueta.

3. Respiraţia proaspătă ţine foamea la distanţă

Abia ai terminat de mâncat însă te gândeşti tot la mâncare? Ca să scapi de această senzaţie permanentă de foame, spală-te pe dinţi după fiecare masă şi gustare. În acest fel ţii la distanţă respiraţia urât mirositoare şi cariile, iar mirosul proaspăt de mentă îi va reaminti creierului ca de-abia ai terminat de mâncat şi că nu îţi este foame în realitate, ci doar pofteşti. Dacă nu ai posibilitatea să te speli pe dinţi la serviciu, bea un ceai de mentă.

4. Păstrează în permanenţă cu tine gustări sănătoase

Dacă ai colegi ce consumă dulciuri şi ştii că eşti pofticioasă, pentru a nu ceda ispitei, păstrează în permanenţă cu tine mici gustări sănătoase. Poţi alege: un iaurt, fructe proaspete sau uscate, batoane cu brânză, cereale sau musli, migdale, nuci, etc. Chiar dacă şi acestea conţin calorii, cu siguranţă nu le vor egala pe cele ale produselor de patiserie. Un mare beneficiu al acestora constă în faptul că sunt nişte alegeri sănătoase.

5. Bea cât mai multă apă

O doză de Coca Cola de 330 ml conţine 139 de calorii în timp ce apa nu conţine nici una. Consumă minim între 8 şi 10 pahare de apă şi în acest fel te vei avea parte de energie şi de o hidratare corespunzătoare. În acelaşi timp, apa îţi dă o senzaţie de saţietate şi în acest fel nu vei tentată să ronţăi tot timpul.

Sursa: WomensHealthMag.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.