Se pare că acei muguri verzi răsăriţi din usturoi, nu sunt chiar atât de rai pe cum ai crede.
Grâul încolţit este de fapt mult mai bogat în antioxidanţi decât cel proaspăt.
Este un concept ciudat, dar totul căpăta sens dacă iei în considerare actualul trend legat de „germinare”. Un număr tot mai mare de companii de produse alimentare și restaurante, folosesc semințe încolțite deoarece acest proces îmbunătăţeşte de fapt, compoziţia de nutrienţi din aceste alimente. Acest lucru este valabil şi pentru usturoi.
Aşadar, iată despre ce este vorba: plantele sunt predispuse la atacul de bacterii, virusuri, și insecte în timpul perioadei de germinare. Acest lucru le determină să producă o varietate de produse chimice numite phytoalexins pentru a se apăra. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar benefice pentru sănătatea umană.
Încolțit sau nu, usturoiul este întotdeauna o alegere bună. Ambele tipuri au compuşi sănătoşi ce conțin sulf, cum ar fi alicina, care lupta foarte eficient cu ateroscleroza (rigidizarea arterelor), previne scăderea tensiunii arteriale, și reduce riscul de apariţie a cancerului.
Sursa: www.prevention.com + foto
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂