Sanatate

Lămâia, ghimbirul și propolisul te scapă de răceală

Atunci când simți că răceala nu se lasă doborâtă atât de ușor, apelează cu mare încredere la produsele oferite de natură. Ia medicamente doar cu recomandarea medicului specialist.

Atunci când simți că răceala nu se lasă doborâtă atât de ușor, apelează cu mare încredere la produsele oferite de natură. Ia medicamente doar cu recomandarea medicului specialist.

Cele mai bune trei produse naturale pentru răceala sunt: lămâia, ghimbirul și tinctura de propolis.

Lămâia

middlepath.com.au

middlepath.com.au

Are o putere vindecătoare ce acţionează atât intern, dându-i corpului doza necesară de vitamina C, cât și extern, mai exact în gâtul iritat, calmându-ţi astfel durerea. Atunci când consumi multă vitamina C îți impulsionezi sistemul imunitar să lupte cât mai eficient cu răceala. În afară de vitamina C, lămâia mai conține: calciu, fosfor, magneziu și proteine.

Pe lângă toate aceste beneficii mai este și un bun diuretic, antireumatic, antiseptic remineralizant, tonic cardiac și hipotensiv. Este unul dintre fructele ce combate cu succes mai ales in timpul iernii: infecţiile, febra, sinuzita sau astenia.
Consumă zilnic lămâie în ceaiuri sau ca și limonada și vei observa cum răceala te va ocoli.

Propolisul

www.zastavki.com

www.zastavki.com

Propolisul este antibioticul natural perfect. Acesta acţionează ca un scut împotriva bacteriilor nu numai pentru albine ci și pentru oameni. Deși nu are un gust foarte plăcut, tinctura de propolis îți calmează foarte rapid durerile de gât și reduce tusea productivă. Propolisul este bogat în aminoacizi, și determină astfel buna funcționare a sistemului imunitar. Fiind un excelent antibacterian, dezinfectant, antiviral și antiinflamator acesta regenerează ţesuturile și vindecă rănile în profunzime.

Este recomandat de către unii medici ca și înlocuitor pentru antibiotice, iar în stomatologie este folosit pentru asigurarea sănătății și igienei orale. Marele avantaj constă în faptul că tinctura de propolis nu este scumpă și se găsește în majoritatea farmaciilor şi  a magazinelor naturiste. Persoanele cu interdicţie la alcool trebuie să ştie că există la plafare şi tinctura de propolis fără alcool. Se consumă în combinaţie cu miere, zahăr sau în ceaiuri, iar dozajul este trecut pe prospect.

Ghimbirul

www.one.ro

www.one.ro

Ghimbirul pe lângă faptul că stimulează digestia și îmbunătățește circulaţia, ajută și la tratarea răcelii și a gripei. Acesta este un bun antiinflamator, ce luptă eficient cu stările de greață și ameliorează durerile de cap.

Foloseşte-l ca și condiment în mâncare sau ca ceai. Chiar dacă ceaiul este foarte condimentat, îndulceşte-l cu o linguriţă de miere și vei vedea ca rezultatele pe care le vei obţine contra răcelii nu vor fi de neglijat.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.