Familie, Sanatate

Tratamente simple pe care le poţi realiza acasă

Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie alimentară.

Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie alimentară.

„Prevention” a dorit să îţi vină în ajutor şi a cerut sfatul a 14 specialişti din domeniul sănătăţii. Aceştia au fost întrebaţi ce remedii folosesc pentru ei şi familiile lor. Iată ce răspunsuri au oferit:

1. Iritaţii şi mâncărimi

Iritaţiile pot fi cauzate de uleiurile plantelor, parfumuri sau de mâncarea alterată. Pentru a-ţi calma instantaneu pielea, pulverizează apă minerală. În acest fel îţi vei ameliora durerea cauzate de aceste erupţii cutanate, şi de asemenea vei tratata mâncărimea şi roşeaţa, obţinând un ten curat. Totul se datorează proprietăţilor antiinflamatorii prezente în apa minerală.

2. Acnee

Pentru acneea persistentă, curăţă-ţi fata cu sare grunjoasa (sare de mare) şi câteva picături de ulei de neem (un ulei antifungic şi antibacterian ce tratează diverse afecţiuni ale pieliiŞ eczema, psoriazis, răni, negi, herpes, erupţii cutanate şi care este disponibil la magazinele naturiste). Întinde pasta pe toată faţa şi insistă în locurile cu probleme, folosind mişcări blânde pentru a nu te irita. La sfârşit clăteşte-te cu apă din abundenţă, apoi aplică o mască de iaurt simplu, pe care trebuie să o laşi să acţioneze între 15 şi 30 de minute. Acidul lactic din iaurt este un adevărat exfoliant natural ce conferă strălucire pielii, curaţă acneea şi diminuează ridurile fine.

3. Înţepături de ţânţari

Cu toţii ştim cât de chinuitoare sunt mâncărimile şi usturimile cauzate de înţepăturile ţânţarilor. Pentru a scăpa de ele, amesteca nişte aspirină zdrobită cu puţină apă, cât să se dizolve. Aspirina este un antiinflamator ce reduce roşeaţa cauzată de coşuri, fiere de păr crescute sub piele, muşcături şi înţepături de insecte (nu doar ale ţânţarilor, ci şi ale viespilor sau albinelor). Totul se datorează conţinutului de acid salicilic, ingredientul activ al medicamentelor pentru acnee.

4. Arsuri minore

Atunci când suferi de o arsură de grad mic (la bucătărie, solară etc.) aplică pe locul afectat comprese reci cu ceai negru sau verde.

5. Greaţă

Dacă ai de parcurs un drum lung şi suferi de rău de maşină de exemplu, evită să mănânci prea mult şi bea mai bine sucul de la un compot.

6. Toxiinfecţie alimentară

Pentru această problemă, foloseşte ca şi remedii ceaiul negru şi pâinea prăjită. Acidul tanic din ceai și cărbunele din pâine prăjită vor neutraliza toxinele și te va ajuta să te vindeci cât mai repede.

7. Răceală şi gripă

Încă de la primele simptome de gripă sau răceală, foloseşte următoarea reţeta: taie un grapefruit cu tot cu coaja în 4 bucăţi şi adăugă apă cât să îl acopere. Pune-l la încălzit, având grijă să nu îl laşi să atingă temperatura de fierbere (să nu dea în „clocot”). Se lasă la răcit, după care se amestecă cu o lingură de miere (mierea nu se adăugă în lichide fierbinţi, deoarece îşi pierde proprietăţile şi devine nociva pentru corp) şi consumă-l ca pe ceai.

Sursa: Prevention

 

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.