Sanatate

Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă

Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.

Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.

Ingrediente:

  • 2 mere de mărime medie;
  • 1 sfecla roşie;
  • 4 morcovi medii;
  • 3 tulpini mari de ţelină;
  • 1/2 castravete;
  • 1 linguriţă de ghimbir ras.

Mod de preparare:

Se taie toate ingredientele cât mai mici şi se amestecă în blender (sau se foloseşte storcătorul).

Beneficii:

Detoxifică ficatul – totul se datorează sfeclei roşii cu puternică funcţie de combatere a toxicităţii ficatului şi a bilei. Astfel aceasta luptă eficient cu icterul, hepatita şi toxiinfecţiile alimentare, principalele boli ce afectează ficatul.

Detoxifică sângele – pe lângă faptul că are puterea de a consolida ficatul şi vezica biliară, sfecla roşie ajută la curăţarea sângelui şi a colonului. Conținutul ridicat de fier şi cupru din sfeclă, regenerează şi reactivează celulele roşii din sânge şi furnizează oxigen în stare proaspătă pentru organism. Pe lângă detoxifierea sângelui, fierul din sfecla roşie combate şi anemia.

Scade tensiunea arterială – de data aceasta, ţelina este cea avută în vedere. Aceasta prin conţinutul mare de calciu, are puterea de a vă calma şi astfel ajută la controlul tensiunii arteriale crescute. Pentru efecte maxime se recomandă consumarea în stare crudă.

Ajută la scăderea în greutate – aici „vina” este purtată de sfeclă roşie. Cum se întâmpla acest lucru? Procesul este unul simplu: sfecla roşie ajută ficatul să se cureţe de toxine, iar ficatul în schimb ajută la metabolizarea grăsimilor.

Previne apariţia cancerului de colon – acest lucru se întâmplă cu ajutorul merelor, datorită conţinutului ridicat de fibre pe care îl conţin, care ne menţin tractul digestiv cât mai sănătos. Şi pigmentul care dă culoarea de violet-roşu, specifică sfeclei, este eficient în lupta cu cancerul. Nici nu se putea găsi o combinaţie mai bună, decât cea dintre aceste două alimente.

Ajută la digestie – ghimbirul este recunoscut pentru efectele sale de ameliorare a afecţiunilor digestive. Acesta ajută la digestia alimentelor grase şi descompun proteinele. Ghimbirul este foarte bun pentru prevenirea stărilor de greaţă, fiind astfel indicat pentru răul de mişcare.

Va scapă de mahmureală – sfecla roşie, pe lângă faptul că detoxifica ficatul, curată întreg corpul şi de toxicitatea alcoolului. Ţelina, prin concentraţia sa crescută de calciu şi magneziu, are un efect calmant asupra sistemului nervos central, care ajuta la o revenire cât mai rapidă din mahmureală.

Sursa foto + art: juicerecipes.com.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.