Frunzele şi cojile de nucă au fost folosite încă din vechi timpuri, pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin.
Beneficiile tratamentului din coji de nuci:
- ajută la curăţarea şi la subţierea sângelui îngroşat;
- întăreşte stomacul;
- tratează tusea şi durerile în gât;
- creşte imunitatea;
- tratează incontinenţa urinară;
- este indicat pentru tratarea ulcerului;
- luptă cu diabetul;
- tratează varicele;
- te scapă de durerile reumatice;
- luptă cu starea de oboseală;
- cojile de nucă ajută la creşterea nivelului de calciu, şi previn apariţia osteoporozei.
Iată care sunt principalele tratamente pe bază de coji de nuci pentru tuse şi dureri în gât:
1. Ceai din coji de nucă
Acest tip de ceai este foarte eficient pentru orice tip de tuse. Se prepară din fierberea a 3 căni de apă. Se crapă puţin 5 nuci (spălate bine) şi se adăugă în în apa clocotită şi se mai fierb încă 10 minute. Este de preferat ca acest ceai să se bea călduţ şi neîndulcit. Dacă nu vă place însă gustul, puteţi adăuga o linguriţă de miere, după ce ceaiul s-a mai răcit.
2. Ceai din coji de nucă şi ceapă
O altă reţetă constă în adăugarea de ceapă, care are rolul de a produce nişte efecte şi mai rapide. Acesta se prepară din două cepe de mărime medie, zdrobite uşor cu podul palmei sau cu ajutorul unui cuţit. Se crapă trei nuci şi se fierb împreună cu cele două cepe într-un litru de apă. Pentru a mai diminua din gustul destul de neplăcut al cepei, puteţi adăuga un baton de scorţişoară. Acest ceai se îndulceşte cu miere şi se bea pe parcursul întregii zile.
3. Sirop din coji de nucă
O altă reţetă constă în preparea unui sirop din coji din nuci, care este la fel de eficient pentru tuse. Se sparg uşor cu ciocanul 10 nuci (doar cât să obţineţi o mică fisură) şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Se mai adaugă 10 linguri de zahăr şi se lasă să fiarbă la foc mic până capătă consistența și culoarea siropului. Acest sirop este foarte bun pentru creşterea imunităţii şi ne scapă de răceală şi tuse.
4. Macerat din coji de nucă
Acest tratament în comparaţie cu cele de mai sus, se prepară din nuci verzi. Se mărunţesc 4 nuci verzi, cu tot cu coajă, şi se amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc uscate. Se adăugă peste ele două căni de apă şi se fierb la foc mic, timp de 15 minute. După ce să răceşte se îndulceşte cu o lingură de miere. Se iau câte trei linguri pe zi, timp de o săptămână.
Vă mulțumim de vizită și vă mai așteptăm cu drag!
Citeşte şi: Ceai și sirop de CEAPĂ – remedii naturale pentru tuse și răceală
Sursa: foto
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂
Pentru INCONTINENȚĂ URINARĂ….ce se bea ?…Ceai….sirop….sau macerat din coji de nucă ? Ce cantitate zilnică /