Sanatate

Scapă de constipație cu ajutorul crușinului

Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administrezi pentru cele mai bune rezultate!

Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administrezi pentru cele mai bune rezultate!

Dacă ai probleme cu tranzitul intestinal și constipația nu-ți permite să ai o viață normală consumă timp de 7 zile ceai din scoarţă de crușin.

Iată ce afecțiuni mai tratează:

Afecțiunile bilei

Administrată sub formă de decoct, scoarța de crușin ajută la buna funcționare a vezicii biliare. Pentru cele mai bune efecte se recomandă consumul zilnic a unei căni de decoct din scoarță de crușin, timp de o săptămână. În acest fel procesul de digestie îți va fi ușurat, deoarece bila îți va funcționa mai bine și astfel constipația nu îți va mai cauza probleme.

Obezitatea

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere faptul că tratează constipația, scoarța de crușin luptă și cu obezitatea. Pentru cele mai bune efecte se recomandă a se consuma câte un vârf de cuțit cu pulbere de crușin, de preferat dimineața.

Durerile de cap

Persoanele care au probleme cu tranzitul intestinal acuză des și dureri de cap. Un alt beneficiu al scoarței de crușin este acela că reușește să combată migrenele cauzate de constipație.

Ajută la curățarea tenului cu probleme

Mai exact, tenul cu aspect încărcat și tern este curățat cu ajutorul infuziei de crușin.

Mod de administrare:

Infuzie

Peste o linguriță de plantă mărunțită se toarnă o cană de apă clocotită (200-250 ml). Se lasă la infuzat pentru aproximativ 15 minute după care se strecoară și se consumă ușor călduță.

Decoct

O linguriță de plantă mărunțită se fierbe în 250 ml de apă, la foc mic, timp de 5-10 minute. La final decoctul se strecoară și se consumă călduț.

Atât în cazul infuziei cât și a decoctului se recomandă consumul seara, înainte de culcare.

Sub formă de pulbere

Așa cum spuneam și mai sus, scoarță de crușin se poate administra și ca atare, sub formă de pulbere. Se recomandă consumul unei cântați mici (un vârf de cuțit de pulbere) pentru afecțiunile amintite mai sus.

Atenție!

Ceaiul din scoarță de crușin este interzis persoanelor care suferă de cancer colono-rectal, boala Crohn, colite ulceroase, ocluzii intestinale sau apendicită. Tratamentul pe bază de scoarță de crușin nu trebuie să se folosească mai mult de 7 zile! Nici femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să îl consume, iar în această listă vom include și copii sub 12 ani.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.