Totul se datorează conţinutului crescut de antioxidanţi, pe care rodiile îl conţin. În continuare vă voi prezenta trei reţete pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase, care au ca ingredient principal rodia:
Prima reţetă
Ingrediente:
- 1 cană de cireşe;
- 1/2 cană cu suc de rodie;
- 1/2 cană de căpşuni;
- 1 banană bine coaptă.
Mod de preparare:
Se scot seminţele din rodie. Metoda folosită de mine mi se pare cea mai simplă şi rapidă: se taie rodia în 4 şi apoi se scot uşor cu mâna sâmburii din fiecare săculeţ (compartiment). După ce ai reuşit să scoţi toate seminţele, trebuie să prepari sucul propriu-zis. Metodă este la fel de simplă: se pun toate seminţele într-un blender şi se mărunţesc doar pentru câteva secunde. După acest pas, treci amestecul printr-o strecurătoare şi sucul astfel obţinut pune-l din nou în blender.
Peste sucul de rodie adăugă restul ingredientelor şi amestecă-le până obţii un suc omogen.
A doua reţetă
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de suc de rodie;
- 1/2 morcov;
- 1 măr;
- 2 mâini de spanac;
- gheaţă (opţional).
Mod de preparare:
Sucul de rodie se prepară ca la prima reţetă. Se scot seminţele de la măr şi se taie în 4. Morcovul se taie şi el în bucăţi mai mici. Se adăugă toate ingredientele în blender şi se amestecă foarte bine. Opţional poţi adăuga şi câteva cubuleţe de gheaţă.
A treia reţetă
Ingrediente:
- 1 măr de mărime medie;
- 4 tulpini de ţelină;
- 1/2 castravete;
- 1 strugure de mărime medie (aproximativ 180 gr);
- 1 rodie;
- 100-120 gr de spanac.
Mod de preparare:
Aici nu mai preparăm sucul de rodie, ci adăugăm seminţele direct în blender şi le amestecăm împreună cu toate ingredientele până obţinem un amestec omogen.
Sursa foto: aici
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂