Sanatate

Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare

Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!

Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!

Pe lângă faptul că reprezintă o problemă rușinoasă, respirația urât mirositoare poate ascunde o serie de afecțiuni și tocmai din acest motiv este bine să consultați un medic pentru a se stabili clar apariția acesteia. O cauză a apariției halenei o poate reprezenta însă și igiena dentară precară sau periajul incorect.

Bolile gingivale și cariile în mod special, duc și ele la apariția acestei probleme, și tocmai din această cauză trebuie să acordăm o atenție sporită igienei orale. Chiar dacă poate nu ați făcut niciodată legătura între cele două afecțiuni, constipația poate fi o altă cauză a apariției respirației urât mirositoare. Alte cauze pot avea natura strict medicală, și nu vom intra în detalii, deoarece doar medicul specialist vă poate da cel mai bun răspuns.

Remedii naturale ce te scapă de respirația urât mirositoare:

  • Cea mai bună metodă prin care poți scăpa de respirația urât mirositoare constă în mestecarea câtorva frunze de mentă. Vei vedea cât de rapidă este această soluție!
  • Bicarbonatul de sodiu este un alt excelent remediu natural pentru halenă. Indiferent că vei alege să faci gargară cu bicarbonat de sodiu dizolvat în apă caldă sau să îți speli dinții (și nu uita de limbă), vei vedea că și această metodă dă randament.
  • La fel de eficientă poate fi și consumarea unei cești de ceai neîndulcită. Ceaiurile de schinduf, mentă sau de ghimbir sunt cele mai indicate în astfel de cazuri.
  • O metodă la care putem apela după mesele pe care le luăm în timpul serviciului, este să mestecăm câteva semințe de floarea soarelui, după care să bem un pahar cu apă. La fel de bune sunt și semințele de cardamom.
  • Gargara cu apă amestecată cu zeamă de lămâie este la fel de eficientă. Folosește-o ori de câte ori simți nevoia.
  • Și sucul natural din ananas are puterea de a curăța rapid cavitatea bucală.
  • Consumul zilnic de mere ajută la fel de mult, deoarece ne curăță gura de toate bacteriile ce cauzează respirația urât mirositoare.
  • Pătrunjelul este un alt prieten al respirației noastre și tocmai de aceea trebuie să-l includem cât mai des în alimentația noastră zilnică. Tot cu ajutorul pătrunjelului îți poți realiza o apă de gura extrem de eficientă în menținerea unei respirații cât mai proaspete. Aceasta se realizează foarte ușor: peste câteva fire de pătrunjel tocate mărunt și 3-4 cuișoare, toarnă un pahar de apă și pune-le la fiert timp de 15-20 de minute. Nu uita să amesteci în timpul fierberii, iar la final strecoară bine. Lasă apa să ajungă la temperatura camerei și clătește-te cu ea de 2-3 ori pe zi.
  • Consumă alimente bogate în Zinc, deoarece previn apariția halenei. Zincul îl găsești în ciuperci, fructe de mare, spanac, nuci, semințe de susan, semințe de dovleac, alune, mazăre, iaurt, linte, nuci pecan, târâțe de grâu, fistic, migdale, broccoli, ghimbir.
  • Folosește o pastă de dinți pe bază de plante, care să nu conțină zahăr.
  • Alte două remedii naturale excelente sunt mierea și scorțișoara.
  • La fel de eficient este și avocado așa că include-l cât mai des în alimentația zilnică.
  • Încearcă să eviți stresul, deoarece te poate face să ai o dietă dezechilibrată ce duce în cele din urmă și la apariția halenei, printre multe altele.
  • Smoothie-urile, fructele și legumele proaspete sunt foarte bune în combaterea respirației cu miros neplăcut, așa că alege să le consumi cât mai des. Evită în schimb fumatul, consumul excesiv de alcool și consumul de ceapă sau usturoi.

Sursă articol: „Encyclopedia of Home Remedies for Better Life”, Author: Dr Izharul Hasan & foto: Pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.