Despre pepenele roșu v-am vorbit aici, așa că acum o să îl aduc în discuție și pe cel galben. Suntem în plin de sezon şi ar fi păcat să nu profităm de numeroasele beneficii ale acestor fructe. O felie de pepene galben este ideală în zilele caniculare, mai ales că ne potolește setea imediat și ne răcorește. Marele avantaj al pepenelui galben este că în comparație cu alte fructe conține mai puțin zahăr, aproape absolut deloc grăsimi (0,1%) și o cantitate onorabilă de proteine.
În cele ce urmează vă voi enumera afecțiunile tratate cu ajutorul pepenelui galben:
Bolile urinare – Consumul de pepene galben îmbunătățește funcția de filtrare a rinichilor, astfel că după orice porție consumată, rinichii pot elimina mai bine toxinele din corp. Acea „apă vie” din pepenele galben, denumită și în titlu, contribuie din plin la acest proces datorită mineralelor care se dizolvă în ea. Aşadar, pepenele galben este ideal în următoarele situații:
- început de insuficiență renală (manifestată prin retenție de apă și producția scăzută de urină);
- pietre la rinichi – datorită funcției alcalinizante pepene galben le dizolvă și le elimina;
- infecții urinare.
Constipația cronică;
Hemoroizi;
Deshidratarea – cauzată de pierderi de minerale (diaree, transpirații excesivă și febra).
Anemia și covalescenţa – ține o cură cu pepene galben timp de câteva zile și vei vedea cât de revigorant și remineralizant este.
Guta și reumatismul;
Lipsa poftei de mâncare – în acest caz se recomandă consumul unei felii de pepene galben înainte de masă.
Ten uscat și cu probleme – se prepară o mască din pepene galben. Acesta se pasează cu o lingură și se aplică pe toată fața. Se lasă să acționeze timp de 10 – 15 minute după care se clătește cu apă călduță. În acest fel îți vei hidrata și îți vei regenera tenul până în profunzime.
Arsuri – durerile cauzate de acestea pot fi calmate cu ajutorul unor cataplasme cu pepene galben.
Atenție! Persoanele care observă că pepenele galben le produce indigestie trebuie să îl mănânce înainte sau între mese. Când este servit după masă, ca și desert, acesta diluează sucurile gastrice și aglomerează stomacul, producând astfel tulburări ale digestiei.
Sursa art: „Sănătatea prin alimentație” – Dr. George Pamplona-Roger, „Enciclopedia plantelor medicinale” – Rev. Femeia de azi, foto 4hdwallpapers.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂