Sanatate

Ghimbirul – planta medicinală ce înlocuieşte medicamentele

Află cât şi când să foloseşti ghimbirul, ca înlocuitor pentru medicamente.

Află cât şi când să foloseşti ghimbirul, ca înlocuitor pentru medicamente.

Ameţeala, greaţa, durerile articulare şi chiar şi cancerul – acestea sunt câteva dintre afecţiunile care pot fi combătute cu ajutorul ghimbirului. Un alt avantaj consta în faptul că această plantă medicinală, se găseşte tot timpul anului pe piaţă şi în marketuri.

Ghimbirul este cunoscut de mai bine de 2000 de ani, ca fiind cea mai eficientă plantă medicinală de tratare a problemelor digestive, greaţă, mahmureală , balonare, protejează mucoasa gastrică şi ameliorează inflamaţiile. Această plantă nu este toxică şi se poate consuma de oricine.

Iată de ce este bine să îl consumi:

1. Calmează sistemul digestiv

În ciuda gustului iute, ghimbirul îmbunătăţeşte funcţia sistemului digestiv, ajută la absorbţia nutrimentelor, absoarbe gazele şi toxinele şi sprijină pielea să elimine toxinele.

2. Reduce starea de greaţă şi ameţeală

Ghimbirul este foarte eficient în prevenirea ameţelii, în special pe cea cauzată de răul de mare. Ghimbirul trebuie să fie cel mai bun prieten al femeilor însărcinate, deoarece previne şi reduce stările de vomă. În comparaţie cu medicamentele ce pot cauza probleme fătului, ghimbirul este complet sigur de utilizat, fără efecte secundare.

3. Reduce inflamaţiile articulare

Dacă durerile articulare nu îţi dau pace, consumă zilnic ghimbir şi le vei ameliora considerabil. Totul se datorează unor substanţe antiinflamatorii foarte puternice, conţinute de ghimbir, ce poartă denumirea de gingerol. Bolile reumatice ca: osteoartrita şi artrita reumatoidă sunt de asemenea ameliorata cu ajutorul acestei plante.
Prin consumul regulat de ghimbir, pacienţii care suferă de astfel de afecţiuni, simt cum le sunt reduse treptat durerile, le este îmbunătăţită agilitatea şi mişcarea şi le sunt reduse umflaturile cauzate de inflamaţii.

4. Protejează împotriva cancerului de colon

Gingerolul, amintit şi mai sus, pe lângă faptul că dă ghimbirului gustul specific, ne poate proteja de cancerul de colon.

5. Omoară celule de cancer ovarian

Gingerolul distruge celulele cauzatoare de cancer ovarian. Ingredientele conţinute de ghimbir au funcţie antioxidantă, antiinflamatoare, ce luptă astfel eficient cu cancerul. Ghimbirul are abilitatea de reducere a inflamaţiei din celule, responsabilă de apariţia cancerului ovarian. Tratamentele convenţionale de chimioterapie funcţionează pe acelaşi principiu, însă pot determina ca pe viitor celule canceroase să capete imunitate împotriva medicamentelor.

6. Stimulează sistemul imunitar

Ghimbirul ne încălzeşte în zilele reci, şi ne scapă de răceală şi gripă prin stimularea transpiraţiei. Atunci când transpiram de fapt alarmăm sistemul imunitar să ne apere cât mai bine organismul de boală.

Cât ghimbirul este indicat să consumăm?

Sunt sigură că aţi observat că ghimbirul este o plantă destul de scumpă, însă marele avantaj al acesteia este că nu se foloseşte în cantităţi mari, deoarece este foarte concentrat.
În ceea ce priveşte greaţa de exemplu, ceaiul dintr-o rădăcină de 1-2 cm de ghimbir proaspăt râs, este suficient.
Pentru artrita şi reumatism, poţi folosi zilnic, chiar şi o cantitate mai mică în mâncare sau ca şi ceai.

Cum îmi dau seama dacă este bun ghimbirul pe care vreau să îl cumpăr?

Încearcă să cumperi rădăcină de ghimbir şi nu condimente. Rădăcina are un gust mai puternic şi conţine o cantitate mai mare de ingrediente active.
Atunci când cumperi ghimbir, trebuie să urmăreşti dacă este rigid la atingere şi dacă are pielea netedă.

Cum îl depozitez?

Când nu este curăţat de piele, ghimbirul proaspăt poate fi păstrat în frigider până la trei săptămâni sau în congelator până la șase luni. Pulberea de ghimbir uscat se depozitează într-un borcan de sticlă sigilat la loc răcoros, întunecat și uscat. În frigider, i se va prelungi perioada de valabilitate până la un an.

Sursa: HealthyandNaturalWorld

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Un comentariu

  1. Otilia

    Mai, trebuie sa am in casa, caci tota viata mea am avut rau de masina, mai ales daca conduce altcineva si eu merg in spate!
    Fetita mea e la fel si ea.
    Bun de stiut.
    Multumim pentru vesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.