Sanatate

Dr. Oz: Armele secrete de combatere a celulitei

Dacă ai încercat toate metodele de combatere a celulitei şi nu ai obţinut rezultatele dorite, nu trebuie să îţi pierzi speranţa. Dr. Oz sustine ca există numeroase puternice arme, ce te pot ajuta să combaţi această problemă supărătoare de care multe femei suferă.

Dacă ai încercat toate metodele de combatere a celulitei şi nu ai obţinut rezultatele dorite, nu trebuie să îţi pierzi speranţa. Dr. Oz sustine ca există numeroase puternice arme, ce te pot ajuta să combaţi această problemă supărătoare de care multe femei suferă.

Aproape 9 din 10 femei prezintă un diferit grad de celulită pe abdomen, fese, coapse, braţe sau picioare. În zilele noastre, femeile cheltuiesc anual mai mult de 12 milioane de dolari pe tratamentele de combatere a celulitei, ce variază de la creme de lux până la intervenţii chirurgicale riscante. Cu atât de multe produse şi metode existente pe piaţă, poţi ajunge să nu mai şti la ce să apelezi.
Deşi nu se cunoaşte nici un tratament ce poate alunga complet celulită, există diferite modalităţi ce îi pot diminua efectele, şi astfel îţi poţi îmbrăca liniştită costumul de baie pentru a merge la plajă.
Dr. Oz face o clasificare a acestor arme secrete raportându-se la doua criterii importante: dietă şi crema.

A. Celulita şi dieta

1. Evită consumul crescut de zahăr şi sare

Oz este de parere ca o dietă sănătoasă te ajuta să scapi mai uşor de celulită. În primul rând, trebuie sa eviti consumul mare de zahăr, deoarece acesta se depozitează în celulele grase şi le face să se extindă. În al doilea rând, evita si consumul excesiv de sare, deoarece sodiu provoacă retenţia de lichide şi astfel celulită devine şi mai evidentă. Nu consuma mai mult de 6 linguriţe de zahăr pe zi şi 200 de mg de sare.

2. Presară seminţe de in peste micul dejun

Seminţele de in susţin nivelul de estrogen şi stimulează creşterea de colagen. Colagenul este principala componentă a ţesutului conjunctiv, care are funcţia de a face pielea mai puternică şi astfel reduce aspectul de celulită. Poţi presăra câte 2 linguri de seminţe de in peste cerealele cu iaurt sau le poţi consuma simple, pentru a preveni astfel apariţia celulitei. Deasemenea dr. Oz a mai vorbit in emisiune si despre faptul ca seminţele de in previn balonarea şi astfel te vor ajuta să ai şi un abdomen plat.

3. Bea 8-10 pahare de apă zilnic

Apa ajuta la eliminarea toxinelor, care se ascund în straturile de grăsime de sub piele şi fac „cocoloaşele” de celulită şi mai evidente. Dr. Oz te indeamna sa consumi zilnic între 8 şi 10 pahare de apă. Pielea ta va fi astfel hidratata corespunzător şi vei observa cum celulita se diminuează din ce în ce mai mult.

4. Kelp

Kelp-ul este o denumire asociata algelor maro din familia Laminaria. În China secolului XIII, cetăţenii au primit un ordin de a consuma kelp pentru menţinerea sănătăţii.
Kelp-ul este foarte bogat în minerale, vitamine, antioxidanţi şi enzime, având o concentraţie ridicată de Iod ce reglează funcţia glandei tiroide. Kelp-ul mai conţine şi flucoxantin, un compus prezent la plantele verzi bogate în clorofilă, ce ajută organismul să ardă grăsimile. Studiile arată că ingerarea de astfel de alge ajuta la o pierdere de 5-10% din greutatea, reducând astfel aspectul de celulită.

5. Extract de Gotu Kola

Gotu Kola, cunoscută şi sub denumirea de ginseng indian, pe lângă reducerea celulitei ajuta şi la prevenirea îmbătrânirii premature. Gotu Kola are un efect pozitiv şi asupra sistemului circulator deoarece îmbunătăţeşte fluxul de sânge şi  întăreşte capilarele şi venele. Este şi un diuretic slab ce ajută la eliminarea excesului de fluide.

B. Celulită şi cremele

1. Crema cu aminofilina

Aceasta cremă de ultimă oră are ca baza aminofilina, un compus organic, utilizat pentru inhalantele de astm. Atunci când este aplicat local, acest compus ajuta la descompunerea grăsimilor în celule şi astfel se pot arde uşor.
Pentru un mai bun rezultat consumaţi vitamina C, care ajută la construirea colagenului. Asigură-ţi un minim zilnic de 75 mg din vitamina C. Un kiwi de exemplu este suficient.

2. Crema cu retinol

Retinolul este o formă de vitamina A, care reduce prezenta radicalilor liberi, responsabili de lipsa colagenului. Retinolul ajuta la menţinerea netezimii pielii şi face celulită mai puţin vizibilă. Pentru rezultate mai bune, foloseşte cremă din retinol cu vitamina A, C şi E.

3. Îmbrăcăminte anti-celulita

Evită să porţi lenjerie de corp elastică deoarece aceasta scoate şi mai rău în evidenţă celulită. O alternativă este lenjeria neelastica din ţesătura netedă, cu o margine invizibilă. Prin marginile vizibile nu veţi face decât să vă supuneţi pielea la presiune.
sursa: Dr. OZ.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.