Sanatate

De ce este bine să bem apă cu lămâie în fiecare dimineaţă?

Află care sunt principalele beneficii ale consumului zilnic de apă cu lămâie! De asemenea, vezi de ce este bine să faci acest lucru la prima oră.

Află care sunt principalele beneficii ale consumului zilnic de apă cu lămâie! De asemenea, vezi de ce este bine să faci acest lucru la prima oră.

1. Echilibrează pH-ul

În ciuda faptului că este un aliment acid, lămâia odată metabolizată de către organism, devine alcalină. Trebuie să încercăm să consumăm cât mai multe alimente alcaline. De ce?

Alimentele alcaline ajută la menţinerea unui nivel optim al pH-ului din sânge, ceea ce ajută corpul să se vindece singur, să asimileze substanţe nutritive şi să lupte împotriva bolilor nedorite.

2. Ajută pielea

Apa cu lămâie ajută pielea să fie netedă şi strălucitoare. Consumul acestui tip de băutură este cea mai bună calea de a ne hidrata de la interior spre exterior. Lămâia conţine de asemenea, o cantitate mărită de vitamina C, care ajută la combaterea ridurilor şi diminuează petele provocate de expunerea prelungită la soare.

3. Ajută sistemul digestiv

Practic un pahar mare cu apă şi lămâie reprezintă o modalitate excelentă de a începe orice zi, deoarece încurajează ficatul să producă bila, care la rândul său ajută la digestie. De asemenea, lămâia reduce durerile cauzate de arsurile de stomac şi previne constipaţia.

4. Ajută la pierderea în greutate

Majoritatea alimentelor alcaline ajută oamenii să piardă un număr mare de kilograme într-un timp scurt. Lămâia ca şi celelalte citrice, este bogată în fibre şi de aceea prin combinarea acesteia cu apă, ajută la eliminarea grăsimilor şi a toxinelor din corp. Lămâia are un puternic efect diuretic ce ajută la curăţarea cailor renale şi diminuează retenţia de apă din organism.

5. Te ajută să reduci consumul de cafea

Dacă doreşti să renunţi sau să reduci consumul de cafea, apa cu lămâie este o soluţie foarte bună. Bea dimineaţa la prima oră un pahar mare cu apă şi lămâie şi vei observa că te va trezi la fel de repede ca şi cafeaua.

6. Luptă cu anemia

Deşi are un conţinut redus de fier, lămâia este un antianemic foarte puternic, deoarece creşte absorbţia fierului furnizată de alte alimente de origine vegetală.

Dacă nu puteţi consuma această băutură fără zahăr, alegeţi să o îndulciţi cu puţină miere.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Un comentariu

  1. abi

    cate felii de lamaie se pun /??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.