Făcând abstracţie de faptul că ne îngraşă, ne agită şi ne oferă energie doar pe o durată scurtă de timp, zahărul este cu adevărat cel mai periculos aliment. Consumul acestuia sporeşte riscul de apariţie a bolilor de inimă, conform unui studiu al Centrului de Control al Bolilor.
Autorii studiului, au analizat date referitoare la consumul de zahăr, pe o perioadă cuprinsă între 1988 şi 2010. De asemenea, ei au mai urmărit şi rata mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare şi au constat că acestea s-au aflat pe primul loc, atât în rândul femeilor cât şi al bărbaţilor. Cercetătorii au mai mai stabilit că la un consum de 2000 de calorii pe zi, nu avem voie să obţinem mai mult de 300 de calorii din mâncarurile procesate ce conțin zahăr adăugat.
Problema este ca zahărul adăugat se găseşte în alimente la care nici nu te gândeşti, deoarece nu sunt dulci: pâine, biscuiţi săraţi, salată, ketchup, iaurt. Astfel îţi va fi destul de greu să îţi dai seama cât zahăr consumi în realitate.
Cel mai bine este să apelezi la alimente cât mai sănătoase si neprocesate, atunci când ai poftă de ceva dulce sau sărat.
Acest studiu a fost foarte amplu, acoperind cât mai multe criterii: vârstă, sex, obiceiuri alimentare şi de fitness – şi astfel s-a ajuns la concluzia, că zahărul este la fel de nociv pentru toată lumea. Aşadar, chiar dacă mergi zilnic la sală, nu eşti ferit/ă de pericolele acestuia.
Acordă o mare importanţă alimentelor dulci, sau celor ce conţin zahăr adăugăt, citindu-le cu atenţie etichetele şi ţine cont de faptul că o femeie nu are voie să consume mai mult de 100 de calorii provenite din adaosurile de zahăr (echivalentul a 25 grame de zahăr adăugat),
Sursa : Women’s Health
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂