Sanatate

Cum să prepari un must natural și delicios la blender

De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!

De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!

Mustul nefermentat conține aceleași substanțe cardio-protectoare care se găsesc și în vin, însă în concentrații mai mari și fără inconvenientul alcoolului etilic, despre care știm cu toții cât de periculos este dacă nu se consumă în cantități moderate.

Beneficiile consumului de must:

Conține vitamine – mustul oferă zaharuri producătoare de energie și vitamine, pe care din păcate vinul nu le conține.

Ameliorează circulația sangvină – pe lângă acest beneficiu, mustul asemeni strugurilor, scade riscul apariției obezității, bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2.

Ține bătrânețea la distanță – prin conținutul crescut de antioxidanți, mustul diminuează efectele dăunătoare pe care le au radicalii liberi asupra celulelor.

Ține cancerul la distanță – acest lucru se datorează conținutului crescut de resveratrol.

Ajută la slăbire – mustul acționează asemeni unui laxativ blând, care reglează tranzitul intestinal, echilibrează flora intestinală și tratează constipația cronică. Astfel prin această puternică funcție detoxifiantă, mustul ajută printre altele, și la slăbire.

Ne protejează ochii – mustul provine apariția degenerescenţei maculare.

Acum să vedem cât de ușor se prepară un must delicios la blender:

1. Punem boabele de struguri întregi în blender. Deși ia mai mult timp, pentru o aromă mai bună pot fi îndepărtate semințele. Această metodă este indicată:

– pentru a profita de toate proprietățile medicinale ale cojilor boabelor de struguri, care acționează asupra inimii și arterelor;

– pentru a profita de efectul anticancerigen al resveratrolului, care se găsește cu precădere în coaja boabelor de struguri.

2. Se mărunțesc cât mai bine boabele la început la viteza mică, apoi la viteză mare.

3. Mustul obținut se strecoară pentru a se elimina semințele (dacă nu au fost îndepărtate). Prin această metodă obțineți un must delicios, cu o textură fină.

Recomand folosirea strugurilor cât mai copți, pentru a nu irita intestinele. Trebuie să mai ținem cont și de faptul că strugurii negrii au un conținut mai ridicat de proprietăți tonice, decât cei albi.

Eu personal, dacă îndepărtez semințele, îl consum ca atare, nestructurat, deoarece vreau să profit din plin de beneficiile resveratrolului, prezent în coajă și care se găsește și în must. Dacă nu aveți timp sau răbdare să luați semințele din fiecare bob de strugure, însă doriți să consumați mustul cu tot cu pulpa și coaja, lăsați-l să se „liniștească” timp de câteva minute în blender. În acest fel toate semințele mărunțite se vor lăsa la fund.

Sursa foto: ampress.ro.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.