Înainte de a vorbi despre metodele propriu-zise de creştere a imunităţii, se impune clasificarea principalelor semne ce arată că ai probleme cu aceasta. Este foarte importantă precizarea lor, deoarece este posibil să te simţi rău din alte motive.
Consumul crescut de zahăr
Acesta este primul semn ce indică o imunitate scăzută. Cel mai bine este să încerci să renunţ treptat (dacă nu poţi brusc) la consumul de zahăr şi să înlocuieşti dulciurile cu fructele.
Nu consumi suficiente lichide
De aceea şi medicii insistă să consumăm cât mai multe lichide. O persoană cu imunitatea scăzută consuma foarte puţine lichide şi prin acest obicei nu face altceva decât să o scadă şi mai mult. Încearcă să bei zilnic între 8 şi 10 pahare de apă şi vei observa o schimbare semnificativă
Răceşti foarte des
Acesta este un semn clar de imunitate scăzută. Dacă observi că răceşti mult mai des decât alte persoane, înseamnă că sistemul tău imunitar este la pământ.
Ai nările uscate
Secreţiile nazale au funcţia de a acţiona ca o capcană pentru virusuri, eliminându-le din corp. Atunci când ai nările uscate germenii îţi invadează corpul, fără a întâmpina nici un obstacol.
Kilogramele în plus
Pe lângă faptul că greutatea este nesănătoasă pentru inima şi alte organe, aceasta îţi afectează în mod serios şi sistemul imunitar.
Nervozitatea
Stresul de lungă durată slăbeşte sistemul imunitar şi astfel acesta nu mai are capacitatea de a lupta cu bolile.Prezenţa stresului şi a nervozităţii în răceală sau în orice altă boală, duc la înrăutăţirea simptomelor.
Acum că am prezentat principalele semne ce indică o imunitate scăzută, vom prezenta principalele metode de creştere ale acesteia.
Mişcarea regulată
Cele 30 de minute de mişcare pe zi, te vor ajuta să reduci stresul şi îţi vor creşte considerabil imunitatea. Pentru a nu renunţa la acest obicei, practică ceva pe placul tău.
Consumă cât mai multe fructe şi legume
Fructele şi legumele cresc imunitatea într-un mod foarte simplu şi natural.
Cele mai recomandate sunt: usturoiul, ţelina, afinele, ciupercile, pepenii, varza, migdalele, spanacul, broccoli şi cartofii dulci. Poţi consuma şi suc natural din aceste tipuri de fructe, rezultatele fiind la fel de bune.
Plante care cresc imunitatea
Plantele au efecte benefice asupra imunităţii şi se recomandă consumarea a 2-3 căni de ceai pe zi. Principalele plante ce ajută la creşterea imunităţii sunt:
- echinaceea;
- valeriana;
- salvia;
- teiul;
- brusturele;
- rădăcină de lemn dulce;
- cimbrişor;
- ienupăr;
- conuri de hamei.
Dormiţi suficient
Somnul, ne ajută sa combatem stresul şi ne întăreste imunitatea, asa ca este important sa dormim regulat si suficient de mult.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂