Acest suc este ideal în creșterea imunității, ferindu-vă astfel de răceală sau gripă.
Ingrediente:
- 2 portocale;
- 1/2 lămâie;
- 1 linguriță de ghimbir ras;
- 1 cană apă;
- 1 linguriță de miere (opțional).
Mod de preparare:
Se curăță portocalele de coajă, se stoarce zeama de la lămâie și se adăugă în blender, împreună cu ghimbirul ras şi apa. Dacă doriți ca acest suc să fie mai dulce, opțional puteți adăuga și o linguriță de miere.
Proprietățile și beneficiile acestui suc:
Lămâia – datorită cantității mari de vitamina C (53 mg/100g) și substanțe fitochimice, acest fruct îmbunătățește considerabil capacitatea sistemului imunitar de a rezista în faţa infecțiilor. Consumul de lămâi este recomandat pentru toate tipurile de boli infecțioase, fie ele virale sau bacteriene.
Portocala – aceste fructe ar trebui incluse în alimentația tuturor celor care suferă de boli infecțioase și răcesc repede. Datorită combinației de vitamina C și alte substanțe chimice naturale portocalele:
- stimulează capacitatea globulelor albe de a lupta cu bolile;
- cresc numărul și longevitatea acestor globule. Acest fapt se datorează combinației de acid folic și vitamina C;
- încetinesc și opresc dezvoltarea virușilor în celule umane. Flavonoizii din portocale, împreună cu vitamina C, sunt răspunzători pentru producerea acestui proces.
Ghimbirul – este folosit de numai puțin de două milenii, pe post de antibiotic natural în medicină alternativă. Cărui fapt datorăm acest record? Această reușită trebuie să o punem pe seama puternicelor sale funcții antiinflamatorii și antibacteriene, ce luptă cu succes cu răceala și gripa. Pe lângă acestea, ghimbirul reduce stresul, oboseala, îmbunătățește circulația sângelui, întărește sistemul imunitar și tine la distanță chiar și nemilosul cancer.
Acest suc mai este indicat pentru următoarele afecțiuni:
- anemie;
- exces de acid uric;
- calculi renali;
- cancer;
- tulburări ale circulației (tromboză, arterioscleroză);
- boli cardiovasculare;
- obezitate (ajută la slăbire datorită efectului laxativ);
- constipație;
- colesterolul crescut;
- indigestie;
- amețeli și grețuri;
- depresie;
- alergii;
- afecțiuni ale ochilor.
Așadar, nu mai sta pe gânduri și prepară și tu această rețetă.
Sursa: „Sănătatea prin alimentaţie” – Dr. George Pamplona-Roger.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂