Sanatate

Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Resturile de orez

Oricât de surprinzător ar părea, orezul poate fi contaminat cu bacterii rezistente la căldura, care pot supraviețui gătitului. Dacă lași orezul gătit să stea la temperatura camerei, aceasta bacterie se poate multiplica rapid și astfel poți face toxiinfecţie alimentară. Pentru a preveni acest lucru, depozitează restul de orez în frigider, la maxim 2 ore de la gătire.

Înghețata

Nu lăsa niciodată înghețată să se topească deoarece în acest mod permiți înmulţirea bacteriilor. O altă greşeală consta în refrigerarea îngheţatei topită. Atunci când ai poftă să mănânci îngheţată, pune-ţi cât consideri că ai nevoie într-un recipient şi restul depoziteaz-o cât mai repede în congelator, pentru a nu se topi.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ca: spanacul, salată verde, varza etc, provoacă foarte toxiinfecţii alimentare, datorită faptului că sunt contaminate într-un timp foarte scurt. Pentru a scădea riscurile de îmbolnăvire spălaţi toate legumele și fructele sub un jet puternic de apă și aveți grijă să îndepărtați toată mizeria de pe ele. Nu le înmuiaţi într-un vas plin cu apa deoarece în acest fel nu veți face altceva decât să împrăştiaţi bacteriile și mizeria peste tot.

Nu spălaţi niciodată fructele și legumele cu săpun deoarece aceasta metodă nu a fost niciodată testată pe oameni. Aceste alimente absorb foarte ușor săpunul și astfel devin toxice și își modifică gustul. Dacă nu aveți încredere doar în spălarea cu apa simplă, puteți să vă creaţi o soluție naturală de curăţare formată din:

  • 1 cană cu apă ;
  • 1 cană de oțet ;
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 dintr-o lămâie;

Încercați să le consumaţi cât mai proaspete și evitaţi depozitarea îndelungată în frigider. Evitaţi  produsele tratate cu pesticide și optaţi pentru cele crescute cât mai natural.

Curcanul

Aproape 400.000 de americani se îmbolnăvesc de toxiinfecţie alimentară de Ziua Recunoștinței din cauza cărnii de curcan. Regulă de depozitare în frigider a resturilor de carne de curcan se referă tot la maxim 2 ore de la gătire, ca și în cazul orezului. Bucăţile trebuie tăiate la o grosime de aproximativ 2 cm.

Roşiile și citricele

Aceste produse se consumă doar atunci când sunt proaspete. Atunci când observi că au chiar și o mică pată, aruncă-le deoarece consumul de roşii și citrice alterate reprezintă principala cauză a apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

Sursa: dr. Oz.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.