Sanatate

6 beneficii ale consumului moderat de cafea

Cafeaua…cine nu adoră această licoare magică? Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!

Cafeaua...cine nu adoră această licoare magică?  Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!

Există foarte multe cafenele care fac din servitul cafelei o artă şi se ştie că există o adevărată industrie a cafelei.
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de cafea:

1. Previne apariţia depresiei

O ceaşcă de cafea consumată dimineaţa te ajută să ai o stare de gândire benefica si pozitivă pe toată durata zilei.

2. Te ajută să te trezeşti

Nu doar ca te trezeste ci te ajuta sa ai o gândire eficientă. Task-urile zilnice le vei rezova in timp record.

3. Previne apariţia Alzheimer-ului, demenţei, Parkinson-ului, cancerului de colon şi a pietrelor la rinichi

Atunci când consumăm cafea, suntem protejaţi de Parkinson în proporţie de 80%, de pietrele la rinichi 50% şi de cancerul de colon în proporţie de 25%.

4. Previne diabetul de tip 2

În urma unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Harvard, s-a stabilit că sunt mai puţin expuşi riscului de apariţie a diabetului de tip 2, consumatorii de cafea, în comparaţie cu cei ce nu au acest obicei.

5. Elimină celulita

Cafeaua te ajută să îţi menţii greutatea sub control şi diminuează celulită. De aceea majoritatea cremelor anticelulitice conţin cafeaua ca şi ingredient. O reţetă foarte bună de scrub anticelulitic pe care o poţi prepara acasă este formată din: zaţ de cafea amestecat cu ulei de măsline. Cu această pastă se masează toate părţile corpului afectate de celulită.

6. Te scapă de durerile de cap

Pentru persoanele cu migrene cronice, consumul de cafea se dovedeşte a fi mai mult decât bun, deoarece calmează durerile de cap mai eficient decât pastilele.
Sfat: Pentru a avea parte de toate aceste beneficii nu trebuie să consumi mai mult de o ceaşcă de cafea pe zi!
În ciuda faptului că se vehiculează foarte des acest concept: cafeaua NU crează dependentă în rândul consumatorilor moderaţi. Cofeină pe care o conţine nu va crea niciodată o dependentă similară cu cea a drogurilor de exemplu. O persoană poate exclude foarte uşor cafeaua din dietă sa, fără a suferi complicaţii de ordin psihic sau fizic, aşa cum rezultă din dependenţele reale. Băutorii înrăiţi de cafea pot avea uşoare episoade de adicţie, însă aceasta dispare în câteva zile de la încetarea consumului de cafea.
Că toate produsele şi cafeaua are contraindicaţii, aşa că iti este interzisa dacă suferi de: hepatită cronică, nevroză, ciroza, hipertensiune, ulcer sau gastrita. Deasemenea dacă suferi de tulburări de somn, evita sa o bei după ora 14:00.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.