Toţi nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm peşte deoarece conţine toate proteinele de care corpul nostru are nevoie. Din nefericire, câteva tipuri sunt contaminate cu doze mari de mercur, ce afectează dezvoltarea neurologică a copiilor.
Mercurul dispare doar peste un an din organism, aşa că este crucial să eviţi contaminarea cu acesta, mai ales dacă te pregăteşti să devii mămica. Toţi peştii conţin mici cantităţi de mercur, însă exista 5 tipuri pe care trebuie să le eviţi neapărat.
1. Rechinul
Deoarece este primul în lanţul trofic şi consuma alţi peşti pentru a supravieţui – de cele mai multe ori, aceşti peşti sunt deja contaminaţi, şi astfel rechinul prezintă cel mai crescut nivel de contaminare cu mercur.
2. Peştele sabie
Acest pește tropical este, de asemenea, un prădător de top care se hrănește cu alte specii de pește contaminate cu mercur.
3. Macroul
În comparaţie cu primele 2 specii, macroul se întâlneşte din abundenţă în România, aşa că evită consumul acestuia, deoarece conţine cantităţi însemnate de mercur.
4. Tonul
Regulile referitoare la ton sunt mai complicate: tonul alb conţine un nivel mediu de contaminare. Dacă doreşti să îţi asumi acest risc, consumă-l în cantităţi cât mai mici cu putinţă. Acest lucru se aplică şi în cazul fripturii de ton.
Sursa art. si poze: Women’s Health
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂