Sanatate

10 utilizări nebănuite ale usturoiului

În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:

În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:

1. Pentru durerea de urechi: se folosesc doi căţei de usturoi zdrobit, care se fierb, apoi se strecoară şi se adaugă câteva picături calde în ureche.

2. Pentru somn: la fel ca şi ceapa, usturoiul te ajuta să dormi aşa că mănâncă la cină preparate cu usturoi.

3. Înlătură negii şi petele de pe piele: aplica usturoi direct pe pielea pătată, în special în zonele cu acnee şi pe negi şi vei observa cum acestea dispar treptat.

4. Pentru reumatism: foloseşte pentru masarea articulații dureroase și umflate, usturoi cu tot cu coajă. Acesta joacă rolul unui antiinflamator şi reduce considerabil durerea.

5. Pentru scăderea tensiunii arteriale: persoanelor care suferă de hipertensiune arterială li se recomanda consumul de usturoi. Pentru a se evita iritarea stomacului, usturoiul poate fi tocat în bucăţi mai mici şi înghiţit asemeni pastilelor.

6. Pentru redarea virilităţii : se combină usturoiul cu ulei de germeni de grâu și ardei iute . Puteți freca , de asemenea, cu usturoi în zona coloanei vertebrale lombare pentru rezultate maxime.

7. Împotriva tusei: masează-te cu usturoi pe piept şi pe spate, pentru a atenua tusea și pentru a desfunda căile respiratorii. Pentru a preveni gripă și alergiile, consuma usturoi amestecat cu miere și lămâie.

8. Pentru dureri musculare: consumul de usturoi tonifica muşchii. Se prepară o pastă dintr-o căpăţână de usturoi zdrobit şi masează cu aceasta zonă afectată de durere. De asemenea poţi folosi comprese cu aceasta pastă pe durata întregii nopţi.

9. Pentru renunțarea la fumat: se consuma patru căţei de usturoi crud pe stomacul gol, doi cu suc de lămâie înainte de prânz şi ceilalţi doi inainte de cină.

10. Pentru căderea părului: masează-ţi uşor scalpul cu un amestec format din:

  • 1 linguriţă de suc de usturoi,
  • aproximativ 250 de ml de ceai de rozmarin,
  • 1 lingura de miere,
  • suc de lămâie.

Atenţie! Femeile care alăptează trebuie să evite consumul de usturoi, deoarece modifică gustul laptelui și produce dureri de stomac și intestine la bebeluşi. Persoanele care suferă de dureri de cap ar trebui să evite, de asemenea, să mănânce usturoi.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.