Sanatate

10 gustări sănătoase care nu-ți afectează silueta

Iată ce trebuie să mănânci la serviciu pentru a nu ceda tentației de a consuma ceva dulce! În plus, aceste gustări sănătoase țin la distanță stresul și oboseala.

Iată ce trebuie să mănânci la serviciu pentru a nu ceda tentației de a consuma ceva dulce! În plus, aceste gustări sănătoase țin la distanță stresul și oboseala.

Pe lângă faptul că sunt sănătoase, aceste alimente pot reprezenta o alternativă la produsele rafinate de pe rafturile magazinelor. Datorită conținutului mare de fibre, vitamine, proteine și grăsimi sănătoase, senzația de sațietate se va instala rapid și astfel te vei ține la distanță de micile tentații nesănătoase.

1. Migdalele

Au un conținut de 589 kcal/100 g de porție crudă comestibilă, însă au cantități mari de calciu, fosfor, magneziu, potasiu și fier. Consumul regulat de migdale întărește nervii, tonifiază mușchii și ajută în lupta cu stresul, depresia și oboseala. Acestea sunt recomandate persoanelor care depun o activitate fizică dar și psihică intensă. Sunt sățioase, astfel că după consumul a 10 migdale, senzația de foame dispare.

2. Nucile

Datorită conținutului scăzut de carbohidrați și a valorii nutritive ridicate, nucile sunt ideale pentru persoanelor care doresc să aibă o siluetă de invidiat. Persoanelor care au servicii stresante, trebuie să consume cât mai des nuci, deoarece acestea luptă cu stările de iritabilitate, depresie și epuizare nervoasă.

3. Nuca de cocos

Datorită conținutului crescut de magneziu, nuca de cocos te ajută să ții stresul la distanță și nu te îngrașă. Pe lângă toate acestea, nucă de cocos ajută în caz de fragilitate a părului și a unghiilor.

4. Caju

Și caju este foarte bogat în magneziu (conține 260mg/100g de porție crudă comestibilă) ceea ce îl transformă în principala arma împotriva stresului. Este sățios, astfel că nu trebuie să îl consumi în cantități mari.

5. Ciocolata neagră

Ciocolata amăruie (cu un conținut minim de 70% cacao) conține mari cantități de zinc (un mineral esențial pentru buna funcționare a creierului). Consumată în cantități mici (maxim 2 cubulețe), ciocolata neagră nu îți va afecta silueta și îți va crește productivitatea.

6. Curmalele uscate

Curmalele conțin foarte puține proteine, în comparație cu energia pe care o oferă. Au efect revigorant și astfel sunt utile în cazuri de oboseală sau de slăbiciune.

7. Smochinele uscate

Efectele medicinale ale smochinelor uscate asupra tractului digestiv sunt chiar superioare celor ale smochinelor proaspete. Ele acționează la fel ca și prunele, fiind foarte eficiente în cazurile de constipație. Datorită puternicului efect revigorant, smochinele sunt indicate și în cazurile de oboseală din cauze fiziologice sau psihologice.

8. Caisele uscate

Pe lângă faptul că sunt delicioase, caisele confiate sunt o sursă foarte mare de provitamina A și fier. Sunt indicate astfel în anemie, în tulburările sistemului nervos (astenie, depresie, nervozitate) și în cazuri de boli ale ochilor.

9. Stafidele

Și stafidele sunt foarte bogate în fier. Acestea mai conțin potasiu și fibră vegetală, iar conținutul de grăsime este aproape identic cu cel al strugurilor proaspeți. De fiecare dată când simți nevoia să mănânci ceva dulce, ia câteva stafide. Sunt o alternativă mult mai sănătoasă și prietenoasă cu silueta ta.

10. Fructele și semințele

Sunt o altă alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț. Consumate ca gustare, între mese, fructele te ajută la menținerea sănătății și nu îți afectează silueta. Consumate ca atare sau presărate peste salate sau alte mâncăruri, semințele contribuie semnificativ la apariția senzației de sațietate.

Sfaturi utile:

În ciuda faptului că sunt sănătoase și pot înlocui pofta de dulciuri, unele dintre alimentele prezentate mai sus, au un conținut caloric mare, așadar nu le consumați în porții mari.

Sursă art. „Sănătate prin alimentație”, Dr. George Pamplona-Roger, foto: bsulife.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.