Retete De Gen Feminin

Tort Doboș fals, fără coacere

Dacă ai poftă de Doboș însă coacerea individuală a foilor ți se pare o corvoadă, această rețetă îți va fi de mare folos. Am înlocuit blatul cu foi de napolitane și rezultatul obținut este unul absolut delicios!

Dacă ai poftă de Doboș însă coacerea individuală a foilor ți se pare o corvoadă, această rețetă îți va fi de mare folos. Am înlocuit blatul cu foi de napolitane și rezultatul obținut este unul absolut delicios!

Ingrediente cremă Doboș:

4 ouă
200 g zahăr tos
200 g ciocolată cu conținut de cacao minim 70%
200 g unt cu 82% grăsime
vanilie
sare

Ingrediente ganache (opțional)

150 g ciocolată cu un conținut de minim 50% cacao
200 g smântână dulce

Extra:

foi rotunde de napolitane (eu am folosit 7 în total). Într-un pachet de 90 g sunt vreo 9 foi, deci vă ajunge un pachet.

Mod de preparare cremă Doboș

Vom începe să preparăm mai întâi crema de Doboș. Vom sparge într-un bol 4 ouă pe care le vom amesteca cu cele 200 de grame  de zahăr și cu puțină sare. Crema o vom găti pe baie de abur așa că punem o oală cu apă la fiert.
După ce apa s-a fiert,  punem crema și amestecăm foarte bine. Vasul în care avem amestecul nu trebuie să atingă apa clocotită. Amestecăm bine timp de aproximativ 10  minute, până când crema începe să se îngroașe. Dacă aveți și termometru pentru gătit, puteți verifica să ajungă amestecul până la 75 de grade Celsius.
După ce crema s-a îngroșat, adăugăm 200 de grame de ciocolată neagră și amestecăm bine până se topește. Trebuie să folosiți ciocolată cu un conținut mare de cacao de peste 70%. Dacă nu aveți, adăugați 2 linguri de cacao pentru a nu ieși crema prea dulce!
După ce ciocolata s-a topit, luăm crema de pe abur și adăugăm 200 de grame de unt cu 82% grăsime și amestecăm până se omogenizează.
La final punem esență sau extract de vanilie.
Lăsăm crema câteva minute afară să se răcească, apoi o dăm minim o oră la frigider.

Mod de preparare ganache de ciocolată neagră

Între timp, opțional, putem pregăti și un ganache de ciocolată, din cele  200 de grame de smântână și 150 de grame de ciocolată amăruie.
Punem smântână dulce la fiert și apoi adăugăm ciocolata. Amestecăm bine și la fel cum am procedat cu cremă de doboș, o lăsăm să se răcească apoi o lăsăm minim o oră în frigider.

Asamblare tort Doboș fals

Cremă de doboș s-a răcit așa că o amestecăm cu un mixer. La final trebuie să fie fermă și să formeze moțuri.
Montăm tortul începând cu prima foaie. Punem aproximativ 3 linguri de cremă și o întindem cât mai uniform. Așezăm apoi și cea de-a doua foaie, presând-o ușor.
Procedăm așa și cu restul de foi. În total am folosit 6 foi. Am oprit puțină cremă pentru a îmbrăca tortul.
Am mărunțit apoi nucă și am îmbrăcat marginile tortului. În loc de nucă  puteți folosi alune de pădure sau arahide.
Pe cea de-a șaptea foaie am îmbrăcat-o în sirop de caramel. L-am întins foarte bine, apoi am tăiat foaia în bucăți egale.
Le-am așezat pe tort și apoi am format rozete cu cremă (ganache-ul) de ciocolată care între timp s-a răcit. Puteți folosi și nutella de la frigider. După cum v-am spus, este opțională aceasta ornare.
Tortul se lasă la rece,  de preferat peste noapte.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.