Chiar dacă te-ai obișnuit cu rețeta clasică de tort diplomat cu fructe exotice și coji confiate de portocale, eu am vrut să vin cu o rețetă pe care am preparat-o din curiozitate și care mi-a fost pe plac.
La prepararea acestei rețete, cea mai dificilă parte o pot considera pe cea a preparării gelatinei. Dacă o încălzești la mai mult de 60 de grade Celsius nu va mai acționa și astfel vei irosi ingredientele. Cel mai bine este să iei un termometru, însă dacă nu ai unul, te poți folosi de simțuri. La atingerea cu degetul, gelatina trebuie să fie ușor călduță și sub nicio formă fierbinte.
Pentru a te asigura de reușita rețetei poți folosi metoda mea de încorporare a gelatinei în crema de diplomat. Mai exact, eu las crema să se răcească de tot și abia apoi incorporez gelatina.
Pentru un gust mai bun folosește smântână naturală pentru frișcă (și nu vegetală) și lapte cu grăsime de 3,2 %. La frișcă trebuie să ai grijă și să nu o bați în exces, deoarece vei risca să o transformi în unt, în prima fază, urmând ca mai apoi să ți se taie.Decorul este foarte ușor de făcut mai ales dacă sunteți începători în ale gătitului.
Iată care sunt ingredientele preparării unui tort într-o formă detașabilă de 26 de cm:
- pișcoturi
- 1 kg și jumătate de căpșuni (nu le veți folosi pe toate dar este mai bine să aveți în plus pentru a avea din ce să alegeți pentru decor)
- compot de ananas
- 600 ml smântână pentru frișcă
- 250 gr zahăr tos
- 500 ml lapte
- 150 gr zahăr pudră
- 20 gr gelatină (2 plicuri)
- 1 păstaie de vanilie
- 5 gălbenușuri
- 1 lingură de amidon
Iată şi videoclipul cu modul de preparare:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂