Retete De Gen Feminin

Reţetă de papanaşi pufoşi cu smântână şi dulceaţă de afine

Papanaşii pe care îi vei preparara urmând această reţetă sunt pufoşi şi gătiţi bine în interior. Savurează-i cu cu smântână fermentată şi dulceaţa preferată.

Papanaşii pe care îi vei preparara urmând această reţetă sunt pufoşi şi gătiţi bine în interior. Savurează-i cu cu smântână fermentată şi dulceaţa preferată.

Papanaşii pe care îi vei preparara urmând această reţetă sunt pufoşi şi gătiţi bine în interior. Savurează-i cu cu smântână fermentată şi dulceaţa preferată.

Ingrediente aluat:

350 g brânză dulce bine scursă de zer
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
esenţă de vanilie
5 g praf de copt
5 g sare
coaja rasă de lămâie netratată
200 g făină tip 000 + 2 linguri extra pentru pudrat suprafaţa de lucru

Pentru prăjit:

ulei

Pentru servit:

dulceaţă acrişoara (afine, vişine, coacăze, fructe de pădure)
smântână acră fermentată

Mod de preparare:

Începem reţeta prin a pune brânza într-un bol. O scurgem foarte bine de zer pentru a nu folosi prea multă făină. În acest fel vom obţine papanaşi pufoşi.

Peste brânză punem cele 2 ouă, sarea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie netratată şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul cu o lingură, până când se omogenizează toate ingredientele.

Adăugăm apoi treptat din făină, punem şi praful de copt şi amestecăm la început cu lingura, apoi cu mâna.

Spre final eu adaug făina puţin câte puţin. Nu trebuie să frământăm aluatul şi nici să adăugă foarte multă făină, ci cât să se desprindă aluatul de pe fundul bolului. Dacă insistăm cu frământatul sau adăugăm făină prea multă nu vom obţine papanaşi moi. Cantitatea de făină diferă în funcţie de cât de uscată a fost, de cantitatea de zer din brânză sau de mărimea ouălor.

La mine nu a fost nevoie să mai adaug făină, aşa că cele 2 linguri extra, menţionate la lista de ingrediente, le-am folosit exclusiv la pudrat mâinile şi suprafaţa de lucru.

După ce aluatul este gata îl dăm la rece timp de o jumătate de oră.

După ce aluatul s-a odihnit îl punem pe suprafaţa de lucru, pudrată cu făină şi îi dăm formă de cilindru. Îl tăiem în 6 bucăţi egale. Din cele 6 bucăţi, 5 le modelăm în sfere, iar pe ultima o împărţim în 5 bucăţi. Din ele vom forma bilele papanaşilor. Luăm apoi fiecare bucată mare şi îi dăm formă de papanaşi. Ne pudrăm mâinile cu făină de câte ori avem nevoie.

După ce papanaşii sunt gata punem uleiul la încins. Am pus o bucată de aluat şi când s-a ridicat acela a fost semnul că pot să adaug papanaşii. Am prăjit câte o bucată împreună cu bila sa. La început focul a fost dat mare, însă după ce am adăugat papanaşii l-am redus la mediu spre mic. În acest fel mă asigur că se prăjesc şi în interior. Eu îi tot întorc cât timp se prăjesc. Am observat că în acest fel nu rămân cruzi în interior.

După ce se rumenesc îl scoatem pe o farfurie pe care am pus şerveţele de bucătărie. Procedăm la fel cu toţi papanaşii.

Dacă doriţi puteţi să îi prăjiţi în tigaie sau într-o cratiţă mai mare şi să adăugaţi mai mulţi. Eu prefer să prăjesc cate unul, asta pentru a nu folosi mult ulei.

La final îi servim cu smântână fermentată acră şi cu dulceaţa preferată, de preferat una acrişoara. Eu am folosit dulceaţă de afine!

Sper că v-a plăcut reţeta mea! Va invit să îmi scrieţi la comentarii dacă i-aţi preparat sau ce reţete de papanaşi aveţi!

Mai jos vă las şi videoclipul cu toţii paşii de preparare.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.