Rețeta noastră video de frigărui și cartofi noi este ideală pentru zilele călduroase de vară, ce ne îndeamnă parcă să ieșim cât mai des în natură. Dacă timpul nu este totuși prietenos cu noi și ploaia ne-a dat planurile peste cap, putem foarte simplu să preparăm această rețetă gustoasă, la cuptor. Iată cât de ușor se prepară!
Ingrediente:
- 1 piept pui
- 1 kg cartofi noi
- câțiva căței de usturoi
- rozmarin
- oțet balsamic sau de mere
- 50 ml vin (noi am folosit de casă)
- 1 lingură boia dulce
- 1 linguriță busuioc și oregano
- 1 lingură pastă de tomate
- 200 gr ciuperci
- 200 g roșii
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 1 ceapă galbenă
- 1 ceapă roșie
- sare
- piper
- ulei (de măsline sau floarea soarelui)
- bețe pentru frigărui
- salată (noi am folosit gata spălată, la pungă)
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
- Pentru început, punem cartofii la fiert în apa deja încălzită. Îi vom lăsa la foc mediu pentru aproximativ 10 minute.
- Urmează apoi să preparăm frigăruile. Vom tăia pieptul de pui în bucăți potrivite, apoi vom toca mărunt cățeii de usturoi.
- Punem vinul peste bucățile de pui, urmat apoi de usturoi, boia, oregano, busuioc, pasta de tomate, sare, piper și ulei de măsline.
- Amestecăm bine și dăm la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru ca bucățile de pui să se marineze.
- În timpul în care se marinează pieptul de pui, vom tăia ceapa și ardeiul în bucăți potrivite pentru frigărui. Le punem apoi lângă ciuperci și roșii, într-un bol, și le asezonam cu mirodenii: busuioc, oregano, sare, piper și ulei de măsline. Puteți folosi și alte mirodenii preferate.
- După cele 30 de minute, luăm carnea de la frigider și începem să formăm frigăruile. Vom pune prima dată ceapă sau ardei, deoarece vor ține bine restul ingredientelor și vom alterna cu ciupercile, roșiile și carnea, până când frigăruia este gata.
- Atunci când montați ingredientele pe bețele de frigărui nu le puteți prea apropiate, deoarece nu se vor pătrunde bine (mai ales dacă le preparați la grill sau pe grătar).
- După ce ați terminat de asamblat toate frigăruile, puneți-le la copt într-o tavă alături de cartofii noi, fierți în coaja, asezonați cu puțin ulei de măsline, sare și piper. Trebuie să îi țineți timp de 30 de minute la 190 °C.
- După cele 30 de minute, scurgeți zeama lăsată de legume și întoarceți, atât frigăruile, cât și cartofii. Zdrobiți câțiva căței de usturoi într-un mojar, peste care adăugați câteva frunze de rozmarin și oțet balsamic. Puneți amestecul astfel obținut peste cartofi.
- Introduceți din nou tava în cuptor, pentru 20 de minute, tot la 190 °C, iar la final îi mai puteți lăsa 10 minute la 160 °C pe funcția de grill.
- Pentru că totul să fie și mai gustos, preparați-vă salata preferată. Noi am ales salată gata spălată și ambalată.
Sfaturi utile:
- dacă vă place carnea mai în sânge, puteți ține frigăruile la copt doar 40-45 de minute, lăsând doar cartofii să se rumeneasca;
- legumele rămase de la frigărui le puteți folosi pentru a găti a doua zi o omletă delicioasă la micul dejun;
- puteți folosi cartofi noi în coajă de o dimensiune mai mică (noi nu am găsit în ziua filmării);
- mirodeniile le puteți schimba în funcție de preferințe.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂