Retete De Gen Feminin

Reţetă de coji de eclere cu reuşita garantată

Ştim cu toţii cât de greu se prepară cojile de eclere. Nu ne dorim să iasă cleioase sau să nu crească aşa că am găsit reţeta perfectă.

Ştim cu toţii cât de greu se prepară cojile de eclere. Nu ne dorim să iasă cleioase sau să nu crească aşa că am găsit reţeta perfectă.

Ştim cu toţii cât de greu se prepară cojile de eclere. Nu ne dorim să iasă cleioase sau să nu crească aşa că am găsit reţeta perfectă.

Ingrediente:
100 g unt
175 g de făină tip 000
5 ouă
150 ml apă
puţină sare
100 ml lapte

Mod de preparare:
Începem reţeta prin a pune la fiert apa împreună cu laptele, untul şi sarea.
După ce dau în clocot, reducem focul şi adăugăm făina. Amestecăm bine până la omogenizare. Ţinem aluatul pe foc mic timp de aproximativ 2 minute şi amestecăm în tot acest timp. Eu îl iau de pe foc după ce nu mai iese abur atunci când îl presez cu lingura.
Îl mutăm apoi într-un vas şi îl lăsăm să se răcească.
După ce aluatul s-a răcit complet adăugăm ouăle pe rând. Eu amestec fiecare ou înainte de a-l adăuga pentru că în acest fel mi se pare că pătrunde mai uşor în aluat. Amestecăm bine, până la omogenizare, după care adăugăm următorul ou şi tot aşa până le terminăm pe toate.
La final trebuie să obţinem o compoziţie omogenă, care se întinde uşor cu lingura.
În continuare formăm eclerele.
Le corectăm cu degetul înmuiat în puţină apă şi le dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius, treaptă sus şi jos timp de 15 minute, apoi reducem temperatura la 170 de grade Celsius, treaptă sus şi jos, dar cu ventilaţie de această dată şi le mai coacem timp de 15 de minute sau până se rumenesc frumos pe exterior. 
După coacere eu le înţep cu scobitori pentru a scoate aerul cald din ele şi le pun la răcit pe un grătar.
În total am obţinut 17 coji de eclere, goale pe interior, uscate numai bune de umplut cu budincă de vanilie şi de glazurat cu ciocolată!

Mai jos vă las şi videoclipul cu reţeta explicată pas cu pas.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.