Această prăjitură este ideală pentru zilele călduroase, în care fructele se găsesc din abundență, dar asta nu înseamnă că nu o putem prepara și în anotimpul rece. Altfel, pentru ce mai există fructele congelate? Iată cum se prepară:
Ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiți digestivi
- 150 g unt (65% grăsime)
Ingrediente pentru crema de brânză:
- 800 g crema brânză de vaci (Pilos)
- 150 g smântână (20% grăsime)
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- coaja de la o lămâie mare
- esență de vanilie
Pentru topping:
- 500 g căpșuni congelate (sau proaspete)
- 100 g unt (65 % grăsime) (Pilos)
- 125 g zahăr
Mod de preparare:
- Pentru început trebuie să preparăm blatul cheesecake-ului. Zdrobim biscuiții (la robot sau cu ajutorul sucitorului) și îi amestecăm cu untul topit. Amestecul astfel obținut, îl vom tasa într-o formă de copt, cu fundul detașabil (de 26 cm), unsă în prealabil cu puțin unt. Pentru o mai bună uniformizare puteți să folosiți un pahar, cu ajutorul căruia să presați mai bine biscuiții în forma de copt.
- Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute după care să lasă puțin la răcit (5-10 minute). În acest timp cuptorul își va mai reduce temperatura, lucru de care avem nevoie, deoarece cheesecake-ul nu se coace la temperaturi mari, pentru a nu se fisura. Așadar, reglați cuptorul la 150°C și începeți să preparați în acest timp crema.
- Se amestecă zahărul cu brânza, după care adăugă și smântâna. Urmează apoi să adăugați pe rând ouăle (în acest fel se vor omogeniza mai bine) și la final coaja de la lămâie și esența de vanilie.
- Crema astfel obținută se toarnă peste blatul precopt și se coace timp de o oră, în cuptorul preîncălzit la 150 °C. Dacă observați că prăjitura începe să se rumenească puneți o folie de aluminiu pe deasupra.
- Toppingul se prepară foarte ușor în tigaie. Se pun căpșunile împreună cu zahărul și untul la topit și se țin pe foc până când se deconcelează complet și își lasă cât mai mult suc. Puteți să vă preparați toppingul (folosind câte 50-60 g de căpșuni congelate, o linguriță de unt și 2 linguri de zahăr, cantitate suficientă pentru câte o felie) înainte de fiecare consumare, pentru un plus de prospețime, aromă și miros.
Sfaturi utile:
- folosiți ingredientele la temperatura camerei;
- marca enumerata de brânză și unt, le găsiți la Lidl;
- nu amestecați prea tare crema de brânză, deoarece riscați că cheesecake-ul să se fisureze în timpul coacerii. Folosiți o spatulă din silicon și zahăr pudră pentru a nu fi nevoie să insistați pe amestecare;
- nu trebuie să vă speriați dacă, după ce scoateți cheesecake-ul din cuptor, brânza are o consistență mai moale și ușor gelatinoasă (mai ales în mijloc) deoarece după ce va sta la rece se va întări;
- cheesecake-ul se lasă la rece (de preferat peste noapte) și se consuma cu topping sau cu orice sortiment de dulceață preferați.
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂