Dacă tot ne aflăm în perioada postului, ne-am gândit că este ideal să vă prezentăm o rețetă de negresă cu dulceață de vișine.
Ingrediente:
- 240 g faina (sau punem faină cât cuprinde);
- 120 g zahăr (cantitatea poate varia în funcție de cât de dulce este gemul sau dulceața folosită);
- 4 linguri cacao;
- 1 pliculeț praf de copt (sau o linguriță bicarbonat de sodiu);
- 1 praf de sare;
- 350 ml lapte de cocos (noi am folosit lapte preparat în casă);
- 120 ml ulei;
- esență de rom (sau vanilie, în funcție de preferințe);
- dulceață de vișine (sau orice alt sortiment preferați: de cireșe, căpșuni, gem de prune, etc).
Mod de preparare:
- Primul pas constă în amestecarea ingredientelor uscate. Așadar, vom pune într-un bol faina, zahărul (noi am folosit zahăr alb, dar puteți folosi și zahăr brun), cacaua, praful de copt și sarea, după care vom amesteca foarte bine cu un tel, apoi cu o spatulă, până când toate ingredientele se amestecă foarte bine.
- Următorul pas constă în adăugarea ingredientelor lichide. Vom turna prima dată laptele de cocos (dacă nu țineți post, puteți folosi și lapte normal, sau în caz contrar, apă), după care urmează uleiul.
- Se amestecă foarte bine ingredientele, la început cu ajutorul unui tel, după care vom folosi o spatulă, pentru a obține un aluat cât mai moale și aerat.
- Adăugați apoi dulceața de vișine, esența de rom și amestecați din nou, pentru a obține un aluat cât mai omogenizat.
- Tapetați forma de brioșe cu hârtie de copt, fie cu hârtii de brioșe.
- Turnați compoziția în forma de brioșe (veți vede ca va ajunge le fix toată cantitatea pentru cele 12 brioșe).
- Puneți brioșele la copt timp de 30-40 de minute la 180 °C în cuptorul preîncălzit.
Sfaturi utile:
- Dacă vi se pare că ați obținut o compoziție prea fluidă mai adăugați o lingură, două de făină.
- Dacă alegeți să folosiți gem în loc de dulceață, trebuie să creșteți cantitatea de zahăr până la 150-200 g. Aici trebuie să aveți grijă și să creșteți și cantitatea de lapte de cocos pentru a obține aceeași consistență a aluatului (ușor fluidă).
- Puteți folosi și vișine sau cireșe din compot.
- După ce se coc, lăsați brioșele-negrese să se răcească la temperatura camerei, după care ornați-le cu același tip de dulceață, fulgi de cocos, zahăr pudră, etc.
În continuare vă vom prezenta și videoclipul cu toții pașii de preparare a acestor negrese coapte în formă de brioșe:
Dacă vă hotărâți să preparați această rețetă, vă așteptam cu păreri său întrebări la rubrica de comentarii.
Vă dorim să aveți spor la treabă și poftă bună!
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂