Ai poftă de ceva dulce, însă îți este teamă de kilogramele în plus? Următorul desert îți va fi cu siguranță pe plac! Se prepară ușor, nu are multe calorii și să nu uităm de mirosul îmbietor pe care îl va degaja în toată casa. Iată cât de ușor se prepară:
Ingrediente:
Pentru 4 porții avem nevoie de:
- 4 mere golden;
- 1 ceașcă nuci;
- 2 lingurițe zahăr brut;
- 1 portocală;
- 1/2 linguriță scorțișoară.
Mod de preparare:
- Se spală foarte bine merele și li se îndepărtează semințele cu ajutorul unui curățător de fructe.
- Jumătate din cantitatea de nuci se fărâmițează în bucăți mai mari, după care se pun peste cele întregi.
- Se toarnă peste nuci cele două lingurițe de zahăr brut și scorțișoara, după care se amestecă bine.
- Compoziția obținută se toarnă în interiorul merelor.
- Se taie portocala în rondele și se pune câte o felie pe fiecare măr. Opțional poți turna pe fiecare felie de portocală puțin zahăr și scorțișoară. În timpul coacerii, siropul din aceasta se va scurge direct pe măr, dându-i un gust și mai bun.
- Cu ajutorul unei furculițe sau cu vârful unui cuțit, înțeapă merele din loc în loc. În acest fel nu li se va rupe coaja în timpul coacerii.
- Se pun la copt timp de 30-40 de minute la 180 °C.
Sfaturi utile:
- Pentru a nu se varsă tot siropul în vas, este recomandat să pui fiecare măr într-o hârtie specială pentru brioșe. Dacă nu ai astfel de hârtii, poți forma tu unele din folie de aluminiu. Important este să le faci suficient de înalte și să fie închise ermetic la bază, pentru a nu permite vărsarea siropului.
În ultimele 5-10 minute de coacere, îndepărtează feliile de portocale pentru a permite caramelizarea nucilor. - Acest desert, pe lângă faptul că nu îngrașă, are puterea de a-ți schimba instant starea de dispoziție. Nu ai cum să nu cazi pradă unei fericiri simple și molipsitoare, atunci când simți mirosul de măr copt, combinat cu cel de scorțișoară, portocală și nucă. Să nu uităm de gustul dulce-acrișor, ce te va cuceri pe loc!
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂