Retete De Gen Feminin

Gogoși pufoase umplute cu ciocolată

În următoarea rețetă video vei vedea cât se ușor poți prepara și tu gogoși umplute cu ganache de ciocolată a la Gordon Ramsay.

În următoarea rețetă video vei vedea cât se ușor poți prepara și tu gogoși umplute cu ganache de ciocolată a la Gordon Ramsay.

Cine nu adoră gogoșile? Acele mici bucățele pufoase, reușesc să ne îmbie de fiecare dată cu mirosul lor și parcă reușesc ca prin minune să ne trimită înapoi în timp, în zilele frumoase din copilărie. Rețeta propusă de noi este de gogoși umplute cu ganache de ciocolată, însă le puteți servi la fel de bine și cu dulceață.

Ingrediente pentru aluatul de gogoși:

 • 320 gr făină de tip 650;
 • 20 gr drojdie proaspătă;
 • 50 gr zahăr pudră;
 • 250 ml lapte;
 • 2 gălbenușuri;
 • 50 gr unt;
 • opțional esență de rom sau de vanilie;
 • un praf de sare.

Ingrediente pentru ganache-ul de ciocolată:

 • 100 gr de ciocolată (am folosit amăruie);
 • 25 gr unt;
 • 100 ml smântână dulce.

Mod de preparare:

 1. Pentru început, vom pune laptele împreună cu zahărul pudră la încălzit. Ținem pe foc până când zahărul se topește bine, având grijă să amestecăm în tot acest timp.
 2. După ce laptele s-a încălzit, vom turna jumătate din cantitatea acestuia peste drojdia fărâmițată anterior cu ajutorul degetelor sau a furculiței. Amestecăm bine cu un tel și lăsam deoparte preț de câteva minute.
 3. În timpul în care drojdia fermentează, vom cerne făina împreună cu praful de sare și vom turna untul peste restul de lapte cu zahăr pudră.
 4. Următorul pas constă în amestecarea tuturor ingredientelor, astfel că vom pune peste făina cernută, laptele cu unt, gălbenușurile, și drojdia.
 5. Amestecăm ușor cu o spatulă, însă nu prea mult și nu prea energic, deoarece gogoșile nu vor mai ieși pufoase și frumos aerate (avem nevoie ca acestea să rămână goale pe interior pentru a le putea umple cu ciocolată).
 6. Aluatul obținut, trebuie frământat foarte puțin. Înainte de acest pas trebuie să pudrăm din belșug cu făină suprafața de lucru. Frământam ușor (de fapt nici nu se poate numi frământat) și ne mai pudram din când în când mâinile cu făină, pentru a ne fi mai ușor.
 7. După aproximativ 2 minute de „masaj” blând al aluatului (parcă ne-am dorit să-l relaxăm de fapt), îl transferăm într-un bol pe care îl acoperim etanș cu folie alimentară. Îl lăsăm așa frumos învelit la crescut în voie, timp de 60-90 de minute. Timpul variază în funcție de cât de călduroasă este încăperea în care îl lăsaţi. De preferat este să fie un loc călduț și ferit de curenți reci. Ideea este ca aluatul să-și dubleze volumul.
 8. Cât timp aluatul își face somnul de frumusețe, vom prepara ganache-ul de ciocolată. Aceasta este fără dar și poate cea mai ușoară parte a rețetei. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți la foc mic smântână proaspătă cu untul urmând ca mai apoi s-o turnați peste ciocolata mărunțită cu un cuțit. Amestecați energic până când obțineți o cremă ispititor de lucioasă. În ciuda faptului că este foarte lichidă, lăsată la loc rece, se va întări suficient cât să obțineți o cremă delicioasă, numai bună de umplut gogoșile.
 9. După ce aluatul a crescut, tăiați-l în formă după preferințe și prăjiți-l în baie de ulei, încinsă în prealabil.
 10. La final umpleți gogoșile cu ajutorul unui poș (sau pungi) cu ganache-ul de ciocolată și pudrați-le cu zahăr vanilat.
 11. Se pot servi cu lapte și sunt gustoase atât calde cât și reci.

Vă mulțumim pentru vizită, și dacă v-ați hotărât să preparați această rețetă vă așteptam cu pozele pe pagina noastră de facebook.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.