Retete De Gen Feminin

Cum să prepari lapte de cocos acasă – videoclip

Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!

Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!

În acest articol veți găsi două variante de preparare a laptelui de cocos. Prima va fi pe bază de nucă de cocos proaspătă, iar a doua pe bază de fulgi de nucă de cocos.

Lapte preparat din nucă de cocos proaspătă

Ingrediente:

  • 1 nucă de cocos;
  • 950 ml de apă caldă.

Mod de preparare:

  1. Se sparge nuca de cocos, lovind-o central cu dosul unui lame cuțit. Se scoate apoi miezul și se mărunțește foarte bine într-un robot de bucătărie.
  2. În prima etapă se toarnă jumătate din cantitatea de apă peste miez și se strânge foarte bine în palme, până își eliberează tot laptele. Formează apoi niște bulgări de cocos pe care stoarce-i cât mai bine deasupra unei strecurători.
  3. Când miezul de nucă rămâne fără lichid, toarnă și restul de apă. Procedează la fel ca în prima etapă, până storci tot laptele.

Așa se obține laptele din miez proaspăt de nucă de cocos. Iată și videoclipul cu toți pașii de mai sus explicați:

Lapte preparat din fulgi de cocos

Ingrediente:

  • 950 ml de apă (4 cups);
  • 150 g fulgi de cocos (2 cups).

Mod de preparare:

  1. Se pune la fiert apa, după care se opreşte şi se adaugă fulgii de cocos, timp de 30 de minute. Se amestecă bine pentru a scoate tot laptele din fulgi.
  2. După cele 30 de minute se pune amestecul într-un blender și se mixează aproximativ 1 minut. Pentru a evita explozia bolului, din cauza căldurii, se îndepărtează micul recipient de pe capac și fie se mixează la viteaza mică, fie se acoperă blenderul cu un prosop.
  3. Amestecul se toarnă într-un săculeț de tifon (de care folosea bunica, atunci când ne făcea acea brânzică absolut delicioasă) sau se folosește o strecurătoare mai mare. Se presează foarte bine tot amestecul pentru a obține cât mai mult lapte.

Iată și cel de-al doilea videoclip cu toți pașii de mai sus explicați:

Sfaturi utile:

Se recomandă consumul de lapte de cocos proaspăt, însă îl puteți depozita și la frigider cu mențiunea că în timp își va schimba textură. La suprafață se va ridica smântâna, iar la fund va rămâne lichidul transparent. Dacă îl veți lăsa timp de câteva minute la temperatura camerei și apoi îl veți amesteca, veți vedea că își va recăpăta din nou textura inițială.

Sursa: Youtube, & foto: cdn2.stylecraze.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.