Iată care sunt paşii:
Prepară-ţi cafeaua în modul obişnuit. Pentru o cafea bună foloseşte cantităţile corecte, astfel că la 170 ml de apă se adaugă 2 linguriţe de cafea. Pentru prepararea unei cafele cât mai bune în confortul casei, foloseşte apa plată deoarece, apa cu clor de la robinete îi afectează gustul. Un alt truc, ce va face zaţul cafelei, preparate la ibric, să se aşeze mai repede, constă în turnarea unei cantităţi mici de apă rece în aceasta, imediat după ce ai oprit focul.
Vezi si:
După ce ai preparat cafeaua, te poţi apuca de cremă. Pentru aceasta ai nevoie de un borcan cu capac şi de puţin lapte. Laptele adăugat în cantităţi mici în cafea are puterea de a-i mai reduce din gustul amărui.
Pune laptele în borcan, în funcţie de preferinţe, şi agită-l bine, până când îşi dublează volumul. Îndepărtează capacul şi pune-l pentru 30 de secunde la putere mare, în microunde. Vei vedea cum spuma se va ridica la suprafaţa laptelui.
Toarnă cu grijă laptele în cafea, ţinând cu o lingură spuma să nu se scurgă, apoi adaug-o şi pe aceasta pe deasupra cafelei.
Cam aşa arată rezultatul final:
Poza nu este într-adevăr foarte artistică, deoarece poftă a fost prea mare şi nu am rezistat prea mult timp fără să degust această licoarea magică!
Vă doresc spor şi vă aştept cu sugestii şi întrebări.
Sursa: foodstory
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂
Interesant! Multumesc de sugestie! O zi buna! Cu o cafea buna!
Cu drag. O zi frumoasa si dvs.