Retete De Gen Feminin

Ciuperci umplute cu legume – rețetă de post

Această rețetă este ideală pentru zilele de post, vegetarieni și nu numai. Încearc-o și tu! Este incredibil de gustoasă!

Această rețetă este ideală pentru zilele de post, vegetarieni și nu numai. Încearc-o și tu! Este incredibil de gustoasă!

Mirosul degajat de aceste ciuperci îți va transforma bucătăria în cel mai vânat loc al casei. Dezavantajul acestora este că cei dragi se vor bate pe ele și se vor consuma cât ai zice pește! Iată cât de simplă este această rețetă, ideală pentru zilele de post și nu numai!

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci ciuperci champignon;
  • 1 ceapă roșie mai mare;
  • 1 bucată ardei gras;
  • 3-4 căței de usturoi mai mari;
  • 3-4 linguri ulei de măsline;
  • mărar;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

  • Primul pas constă în spălarea ciupercilor și îndepărtarea piciorușelor. Se presară cu sare și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post

  • Se pun la copt timp de 10-15 minute, la 200 °C. În acest fel își vor lăsa toată seva și nu vor fi prea suculente după coacerea finală. După cele 15 minute scoate ciupercile din cuptor și scurge-le toată apa. Ca să îți fie mai ușor, întoarce-le cu gura în jos și lasă-le așa timp de 5 minute. În acest fel se vor scurge cel mai bine.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post

  • În timpul în care se coc ciupercile, taie-le cotorașele în bucăți (mici, medii, mari în funcție de preferințe) și procedează la fel cu ceapa și cu ardeiul. Usturoiul se toacă și el cât mai mărunt. Se pun toate legumele la călit în puțin ulei de măsline. La final se adăugă sarea, piperul și mărarul tocat mărunt.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post3

Umple-le apoi cu amestecul de legume și pune-le din nou la copt timp de 30-40 de minute, la 180 °C.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post4

Sfaturi utile:

  • Ciupercile trebuie să fie mari, pentru că în urma coacerii li se micșorează considerabil dimensiunea, fiind greu de umplut cu amestecul de legume.
  • În loc de mărar se poate folosi oregano, busuioc (în funcție de preferințe).
  • Se consumă calde și sunt ideale lângă o porție de orez.
  • Timpul de coacere poate să difere în funcție de cuptorul și de funcțiile folosite. Dacă dorești să fie mai suculente lasă-le timp de 30 de minute, dacă vrei să fie mai crocante lasă-le peste 40. Urmărește-le evoluția și când consideri că au culoarea potrivită gustului tău, oprește-le.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post5

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

2 Comments

  1. Otilia

    Buneeee! Fac si eu cateodata! Mi-ai amintit sa mai bucataresc ceva bun duminica asta!

  2. Sa aveti pofta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.