Cheesecake-ul cu biscuiți Oreo, este fără îndoială una dintre cele mai gustoase prăjituri cu gust ușor acrișor. Este ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și pentru cele mohorâte de iarnă. Iată reţeta video:
Ingrediente cheesecake:
- 3 pachete biscuiți Oreo: 2 mari și unul mic (în total aproximativ 375 g)
- 80 g unt topit
- 500 grame cremă de brânză (de la temperatura camerei)
- 100 g zahăr pudră
- 400 ml frișcă lichidă
Mod de preparare cheesecake:
- Pentru început vom pune 220 g biscuiți Oreo (aproximativ 18 bucăţi) într-un robot şi îi vom fărâmița până când capătă o textură asemănătoare cu cea a nisipului. Vom folosi biscuiții Oreo întregi, cu tot cu cremă, deoarece vor da un gust mai bun cheesecake-ului. Dacă nu aveți robot puteți fărâmița biscuiții Oreo într-o pungă cu ajutorul unui sucitor.
- Peste biscuiții fărâmițați vom turna untul topit și vom amesteca bine până la omogenizare.
- Vom așeza compoziția astfel obținută într-o formă cu inel detașabil de 20 de cm și o vom presa cât mai bine cu o spatulă.
- Urmează acum să preparăm crema prăjiturii. Pentru început vom amesteca bine crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr.
- Într-un alt bol vom bate smântâna lichida. Așa cum menționăm și în videoclip, este recomandat să folosiți smântână pentru frișcă naturală pentru a evita astfel aditivii folosiți în exces la frișca vegetală. Trebuie să aveți grijă atunci când bateți smântâna dulce, deoarece se poate transforma foarte ușor în unt, după care se taie. Pentru a vă asigura de reușită, mixați frișca la treapta mică timp de 2-3 minute, după care creșteți viteza. Atunci când frișcă începe să capete consistenţă, adică sunteți aproape de final, adăugați zaharul și amestecați ușor până se întărește complet. Opriți din când în când mixerul și verificați dacă frișca a căpătat textura potrivită.
- Următorul pas constă în amestecarea cremei de brânză cu frișca. Pentru un plus de culoare puteți adăuga 4-5 biscuiți Oreo fărâmițați. Amestecați bine pentru a obține o cremă cât mai omogenă.
- Urmează acum să turnăm crema de brânză peste blatul de biscuiți. Poți folosi pentru decorare câțiva biscuiți Oreo, rupţi în bucăţi mai mari și astfel cheesecake-ul este gata!
- Se lasă la rece timp de 5-6 ore sau peste noapte.
Sfaturi:
- Pentru a detașa cât mai ușor inelul de la forma de copt, lăsați prăjitura la loc ușor călduț minim 15 minute sau vă puteți folosi de un feon sau de un pistol de flambat. Încălziți ușor inelul și în acest fel veți desprinde mult mai ușor prăjitura, fără a o rupe.
- La tăiere trebuie să folosiți un cuțit foarte ascuțit, deoarece blatul se întărește destul de mult.
- Crema de brânză trebuie să fie neapărat ținută la temperatura camerei pentru a fi mai ușor de amestecat.
- Frișca lichidă trebuie să fie foarte rece înainte de preparare.
Dacă nu aveți o formă de copt de 20 de cm, puteți prepara această rețetă și la pahar:
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂
Arata foaarte bine! 🙂 Cat de mare e tava pe care ati folosit-o? De 26×26 cm sau mai mica?
Mulţumim! În cel de al doilea film prăjitura e făcută în o formă de copt de 12 cm în diametru.
Buna,ce marca de branza folositi (recomandati)
Buna ziua, eu folosesc marca proprie LIDL Pilos. Este la galetusa. Mi se pare ca raportul calitate/pret este unul excelent.
Dacă nu am crema de brânză ce folosesc.?
Crema de branza ii da un gust mai acrisor. Puteti sa incercati sa folositi doar frisca, in care sa puneti smantana pentru un gust asemanator cu cel al cremei de branza.
Crema se întărește pt a putea fi tăiat tortul in felii, chiar daca nu ati utilizat gelatina? Mulțumesc