Familie, Relatii

Dove le arată unor mame cât de ușor le preiau fiicele toate complexele

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Dove a lansat o nouă campanie, prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă, asupra felului în care complexele părinților afectează percepția copiilor asupra propriul corp. Trăim timpuri diferite, în care copiii ajung de la vârste mici să se considere, prea grași sau prea slabi, și ajung astfel să dezvolte depresii însoțite de cruntele maladii: bulimie sau anorexie. Atunci când sunt mici sau la vârsta pubertății, copiii sunt foarte speriați de schimbările pe care le suferă corpul lor și sunt foarte vulnerabili. Orice remarcă răutăcioasă îi transforma în niște copii complexați, fără încredere în forţele proprii.

Dove a realizat un filmuleț în care a pus cinci mame să își scrie separat pe o listă ce le place cel mai mult la corpul lor, iar pe altă ce nu le place. Aceeași sarcină au avut-o de realizat și fiicele lor, care nu păreau să aibă mai mult de 10 ani. Ce credeți că a reieșit din urmă acestui experiment? Fetele aveau aceleași complexe ca și mamele lor. „Nu îmi place cum arată nasul şi brațele mele și nici ei nu îi plac ale ei.”, spunea o mamă care compara lista ei cu cea a fiicei. „Într-adevăr i-am spus și ei ce părțile ale corpului nu îmi plac și cred că mi-a preluat aceste complexe”.

Cercetătorii de la Dove au realizat un studiu în care s-a arătat că fetele întotdeauna își aleg un model de urmat. De la această persoană preiau tot ce ține de încrederea în propria persoană, felul în care se percepe și cât de mulțumită este de propriul aspect fizic și de cele mai multe ori acel model, este chiar mama lor. La fel se întâmplă și cu băieții care atunci când sunt mici, văd în tăticii lor adevărați eroi!
Acest film ne demonstrează că stima de sine trece de la o generație la alta. „O mamă, o mătușă, o profesoară, o soră, toate femeile, trebuie să își exprime cu încredere propria frumusețe, pentru a deveni un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare”, declară Jennifer Bremner, directorul de marketing Dove.

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm cu drag!

Sursa: Youtube, huffingtonpost.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.