Familie, Relatii

Află de ce nu mai ai chef de sex

Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!

Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!

Multe femei (dar și bărbați) se confruntă cu lipsa chefului de sex și inevitabil ajung să-și pună anumite semne de întrebare. Toate erau bune și frumoase, ești în sfârșit cu persoana mult dorită, locuiți împreună, poate v-ați și căsătorit. În primele luni ați „testat” toate camerele și erați înnebuniți unul după celălalt. Numai gândul la o partidă de amor te încântă și așteptai cu nerăbdare momentul cu pricina.

Odată cu trecerea timpului, lucrurile au început să se schimbe și astfel momentele voastre de intimitate au scăzut considerabil. Oare care să fie cauza acestei scăderi a dorinței de sex? Tu încă îl iubești și te simți atrasă în continuare de el, însă atunci când vine vorba de sex, simți că nu mai ai aceeași tragere de inimă ca la început. Cauzele scăderii libidoului sunt multiple și în cele ce urmează vom realiza o categorie cu cele mai importante:

1. Nu îți mai place cum arată corpul tău

Aceasta este poate principala problemă ce duce la scăderea încrederii de sine și implicit și a partidelor de amor. Atunci când o femeie nu se mai simte bine în propria piele (fie a slăbit, fie s-a îngrășat, a făcut celulită, etc.) ajunge să îi fie rușine să se mai dezbrace în fața partenerului. Noi femeile în general ajungem să fim complexate din motive banale.

Dacă ai luat un kilogram, două, în plus asta nu înseamnă că partenerul nu te mai consideră atrăgătoare. Ba mai mult, dacă erai foarte slabă și nu aveai pic de forme, este posibil ca iubitul tău să fie mult mai atras de fundul tău sexy și tu chiar să nu ai idee de acest aspect. Pentru a-ți ieși din păreri, nu trebuie să îl întrebi pe el dacă te mai considera atrăgătoare sau nu, ci trebuie să-i studiezi reacțiile. Îmbracă-te într-o seară cu o ținută sexy și analizează-i felul în care reacționează! Vei fi uimită de rezultate!

Dacă în schimb faci parte din tabăra căreia nu îi pasă cum este percepută de cei din jurul său și chiar nu te mai simți bine în propria piele, abordează-ți cu încredere problema și încearcă s-o rezolvi. Important este că tu să ajungi să fii mulțumită de tine și vei fi percepută altfel din exterior, inclusiv de partenerul tău!

Dacă tu îi vei sugera tot timpul că nu arăți bine, că te simți tot mai urâtă, îl vei face să te creadă, ceea ce nu este tocmai indicat! Zâmbește mai des, ai mai multă încredere în tine, consideră că ești cea mai frumoasă femeie, că meriți să fii iubită, că meriți să fii lângă el, că meriți să faci mai mult sex și vei vedea cât de mult se va schimba viața ta, în bine!

2. Depresia

Depresia este o altă cauză a scăderii libidoului. Aici situația este mult mai complexă și trebuie să lucrezi mult pentru a ieși din această stare. Asta nu înseamnă că nu poți reuși! Trebuie să ai foarte multă ambiție și răbdare. La fel de important este să recunoști că nu te simți bine și să ceri ajutorul celor din jurul tău.

A recunoaște că ai o depresie nu este un lucru rușinos și nu trebuie să sări ca arsă, la auzul acestui cuvânt. Cu toții am trecut prin momente mai dificile, la un moment dat în viață, și încă o să mai trecem. Important este să nu ne pierdem încrederea în forțele proprii și în cei apropiați. Odată scăpată de depresie vei vedea ce schimbare spectaculoasă va suferi viața ta sexuală.

3. Stresul

Stresul nostru cel de toate zilele ne distruge încet, dar sigur! Prima dată pornește cu slăbirea nervilor, continua cu încrederea și stima de sine, ne îmbolnăvește și ne afectează pofta de sex! Este foarte greu să încerci să mai fii calm în zilele noastre, însă trebuie să ne gândim ca și dacă ne stresam problemele nu ne vor dispărea că prin minune. Important este să dom dovadă de multă tărie de caracter și să nu capitulăm atât de ușor în fața acestui inamic parșiv!

4. Lipsa de comunicare

Lipsa de comunicare dintr-un cuplu face ca partenerii să se îndepărteze tot mai mult unul de celălalt. Și ce se întâmplă când aceștia se îndepărtează? Nu mai fac sex! Frustrările lor se acumulează și poate în cele din urmă, ajung să caute prin alte părți, ceea ce nu mai găsesc acasă de mult timp. Încercați să vă rezolvați probleme și comunicați unul cu celălalt.

Nu lăsați să se formeze între voi o prăpastie atât de mare, peste care să nu mai aveți cum să săriți. Învățați să vă respectați mai mult unul pe celălalt și reamintiți-vă, în momentele de tensiune, de clipele frumoase trăite la începutul relației (în special de cele de sex) și veți vedea cât de repede veți dezamorsa bomba cu ceas ce era gata să explodeze, fix între voi!

5. Trebuie să întrețineți flacăra pasiunii

Multe cupluri consideră, eronat, că imboldul sexual vine de la sine și că nu trebuie întreținut sau stimulat. Unele persoane ajung astfel să se întrebe ce s-a schimbat. De ce la început totul era ușor și partidele de amor curgeau de la sine, iar acum le este tot mai greu să se regăsească unul pe altul. Răspunsul este simplu: odată cu trecerea în timp, flacăra pasiunii trebuie alimentată și întreținută de amândoi. Nu trebuie să lăsați să vă cuprindă rutina și trebuie să fiți dispuși să vă condimentați viața sexuală.

6. Oboseala fizică

Și oboseala este cea care afectează cheful de sex, mai ales dacă a apărut și un copil în viața voastră. Treburile devin parcă interminabile și seara ajungi să fii foarte obosită. Acest lucru este valabil și pentru partenerii care au activități fizice intense. Soluția ține tot de voi: trebuie să găsiți o cale de rezolvare și să nu vă neglijați viața sexuală. Această dorință trebuie să vină natural și să nu o vedeți că pe o datorie conjugală. Considerați-vă ca niște liceeni care au fugit de acasă (când voi de fapt vă lăsați copilul cu unul din părinți) și găsiți-vă un cuibușor de nebunii! Veți vedea cât de mult vă vor încânta aceste mici „escapade”.

7. Dezechilibrul hormonal

Aceasta este o altă cauză o scăderii chefului de sex și tocmai din această cauză este indicat să vă faceți un control medical (la endocrinologie) dacă observați că aveți probleme de libidoul. Trebuie să îi comunicați medicului această problemă, fără niciun fel de rușine.

8. Libidoul este afectat și de alimentație

Chiar dacă este situată pe ultimul loc, asta nu înseamnă că alimentația nu are un rol important în scăderea poftei de sex. O dietă echilibrată va avea întotdeauna o influență pozitivă asupra întregului organism și vă va dezvolta considerabil și dorința de a face sex. Includeți cât mai des alimentele afrodisiace în dieta voastră: ardei iute, ciocolată neagră, miere, stridii, creveți, ghimbir, nucșoară, busuioc, țelină, migale, goji, fructul pasiunii, rodie, etc.

Sperăm că v-a fost de folos acest articol și vă așteptam cu păreri (doar după ce ați pus în practică tot ce ați citit). Nu de alta, dar nu vrem să avem de-a face cu persoane încrâncenate, ci comunicăm doar cu asociația oamenilor fericiți!

Sursă foto: askdanandmike.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.