Se spune că în orice relație micile certuri sunt sănătoase și dacă știți cum să le transformați în discuții constructive, acestea o vor consolida și mai mult. Ce se întâmplă când acestea degenerează sau devin din ce în ce mai dese? Aici vorbim despre multă frustrare acumulată, care în cele din urmă va duce la destrămarea relației!
Iată ce sfaturi ne dau, cuplurile fericite:
1. Aveți grijă la tonul folosit
Acest lucru este foarte important! Poate ați observat că, de cele mai multe ori, discuțiile aprinse izbucnesc tocmai datorită tonului aspru pe care îl folosiți. Și asta nu se întâmplă numai în relația cu partenerul de viață. Nu veți reuși niciodată să vă faceți ascultați, acasă sau la serviciu, dacă veți folosi un ton aspru, ironic sau sarcastic. Indiferent de natura conflictului care ți-a produs iritabilitatea, învață să te controlezi și nu te ușor cuprins/ă de furie.
2. Orgoliile nu își au rostul în relație
Cel mai mare dușman al armoniei dintr-o relație, este orgoliul. De cele mai multe ori securea războiului nu se lasa prea ușor îngropată și chiar dacă cei doi nu mai au motive de cearta, refuză o reconciliere din orgoliu. Pentru a nu-ți afecta relația pe termen lung, învață să lași mai mult de la tine și învață-ți și partenerul să facă același lucru. Veți vedea cât de ușor vă va fi să faceți acest lucru, dacă veți conștientiza că o ceartă nu înseamnă neapărat ca sentimentele de iubire s-ar terminat!
3. Ia o pauză
Atunci când simți că ești pe cale să izbucnești, ia mai bine o pauză. Unii parteneri nu înțeleg acest comportament și tind să ia totul personal. Cel mai bine este să-i explici că ai nevoie de cinci minute pentru a te calma și roagă-l să te lase în pace. De cele mai multe ori, este mai bine să taci, decât să spui regretabil.
4. Reluați o discuție delicată doar după ce stările conflictuale au dispărut
Niciodată nu trebuie să lăsați o discuție neterminată. După ce amândoi v-ați calmat, încercați să abordați din nou subiectul, având grijă la tonul folosit. Veți vedea că în cele din urmă veți ajunge la un consens.
5. Arată mai multă înțelegere
Mulți parteneri se plâng ca nu au parte de înțelegere în relație. Acest lucru este grav deoarece se presupune că baza unei relații sau căsnicii, este înțelegerea. Dacă acasă nu îți găsești alinarea și înțelegerea, atunci unde? Învață-l cum să te înțeleagă și învață cum să-l înțelegi! Respectați-vă dorințele, visele și susțineți-vă unul pe celălalt în fața problemelor. Transformă-te în persoană pe care se poate baza în orice moment. Nu trebuie să vă îndepărtați unul de celălalt în momentele dificile, deoarece acestea trebuie să vă unească, și nu să vă despartă!
6. Nu uitați de umor
Râsul este cel mai bun remediu al stresului așa că profitați din plin de beneficiile lui! Veți vedea cum cea mai tensionată situație se poate dezamorsa cu ajutorul unei glume de bun gust. Atenție: Nu trebuie să confundați umorul cu sarcasmul. Nu faceți glume nesărate la adresa partenerului nervos, pentru a nu alimenta și mai mult conflictul.
7. Hrăniți-vă cât mai des sentimente de iubire și afecțiune
Nu trebuie să faceți acest lucru doar de dragul de a-l face, ci atunci când simțiți cu adevărat nevoia! Vei vedea cât de multă influență poate avea un compliment, asupra stării partenerului de viață. Acesta se va simți mult mai apreciat și va dori să vă întoarcă favorul. Nu vă lăsați cuprinși de rutină și redescoperiți-vă în fiecare zi!
8. Nu uitați de echilibru
Armonia dintr-o relație are tot mai mult de suferit din cauza lipsei de echilibru. Mulți parteneri se lasă cufundați în muncă, dorind să asigure familiei un trai mai decent, însă acest lucru nu face altceva decât să îi încarce cu stres și emoții negative. Astfel de persoane trebuie să conștientizeze că într-o relație, totul trebuie făcut cu măsură. Afecțiunea nu va putea fi niciodată înlocuită de bani!
9. Nu vă neglijați viața sexuală
Acest lucru este extrem de important pentru armonia în cuplu! Nu trebuie să cădeți în rutină, ci trebuie să încercați să vă redescoperiți unul pe celălalt, la fiecare partidă de amor. Perioadă lungă petrecută împreună, nu trebuie să vă împingă spre automatism, ci trebuie să profitați din plin de experiența dobândită împreună.
Armonia este deosebit de importantă în orice relație. Indiferent că sunteți căsătoriți sau nu, trebuie să învățați că pentru a vă menține liniștea conjugală, este nevoie de cât mai multă răbdare, dăruire, ascultare și atenție. La baza unei relații se află iubirea, însă acestea nu se poate lupta singură cu toate sentimentele distructive: ura, dușmănia, răutatea, orgoliul etc. Ajută-ți iubirea să supraviețuiască mult timp și hrănește-o permanent cu mult respect și afecțiune!
Sursa foto: www.wehatecleaning.co.uk
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂