Relatii

5 modalităţi de găsire a liniştii interioare

Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcinile ne cresc disproporţional cu veniturile.

Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcinile ne cresc disproporţional cu veniturile.

În acest fel am ajuns să credem că pacea şi liniştea interioară, sunt foarte greu de obţinut în lumea modernă a zilelor noastre. Dar dacă percepţia noastră este greşită? Dacă totul provine de fapt de la gândirea noastră concentrată doar pe sarcini, neajunsuri şi probleme? Acordă-ţi cinci minute doar pentru tine şi aruncă-ţi o privire asupra următoarelor modalităţi de găsire a liniştii interioare:

1. Trăieşte în prezent

Cea mai bună modalitate de găsire a păcii interioare, este să trăieşti în prezent. Când te axezi pe evenimentele care ţi se întâmplă pe moment, te detaşezi de trecut sau viitor. Aceste două timpuri: trecutul şi viitorul, sunt cei mai mari duşmani ai noştri, deoarece ne aduc în prim plan doar problemele. De exemplu, acum ai ales să citeşti acest articol deoarece, doreşti să îţi găseşti liniştea interioară. Detaşează-te de tot şi acorda-ţi câteva momente de relaxare, pentru că despre asta este vorba de fapt. Dacă tu intri şi citeşti aceste rânduri şi mintea îţi zboară tot la griji, nu vei reuşi să faci absolut nimic. Îţi vei pierde timpul inutil! Gândirea bazată excesiv pe griji, nu le va face să dispară ca prin minune, ba din contră, te vor face să clachezi.

2. Acceptă situaţia

Dacă ai de-a face cu o situaţia frustrantă, care nu poate fi schimbată, accept-o ca atare şi învaţă de fapt cum să îi faci faţă! De ce să te enervezi şi să te consumi, pentru ceva asupra căruia nu ai control? De exemplu, dacă eşti în contradicţie cu cineva, trebuie să te gândeşti că fiecare persoană este diferită în felul său. Nu poţi schimba gândirea oamenilor şi felul în care acţionează. Bazează-te pe faptul că fiecare este răspunzător pentru faptele sale şi mai devreme sau mai târziu, cu toţii vom culege ce am semănat. Acceptă lucrurile şi oamenii ca atare şi nu mai lăsa ca situaţiile nedrepte să te roadă pe interior. Eliberează-te din cătuşele frustrării şi da frâu liber liniştii, păcii şi mulţumirii de sine.

3. Odihneşte-te cât mai des

Ştiu că este din ce în ce mai greu să îţi găseşti timp liber, însă trebuie să ţii cont de faptul că odihna este prioritară. Oboseala acumulată duce la scăderea performanţelor şi îmbolnăvire. Încearcă astfel să dormi minim 7 ore pe noapte şi uită de mitul celor 6 ore pentru adulţi.

4. Zâmbeşte mai des

Plimbându-te pe stradă, observi cum majoritatea oamenilor sunt trişti, serioşi şi nu schiţează nici măcar un mic zâmbet. Tu în schimb, trebuie să fii altfel. Nu ai voie să îmi citeşti acest articol, fără să zâmbeşti măcar o dată. Probabil acum te întrebi în gând: dar cum anume ai vrea să râd, aşa fără un motiv anume? Eu vin în schimb şi îţi dau cel mai bun argument: o faţa luminată de un zâmbet sincer este mult mai frumoasă decât una încruntată sau tristă! Un zâmbet cât de mic, te scapă de stres şi te ajută să îţi găseşti liniştea interioară!

5. Găseşte mai mult timp pentru micile tale plăceri

Atunci când prinzi un moment liber, acordă-l micilor tale plăceri nevinovate. Savurează-ţi prăjitura preferată (Uită de îngrăşat! Nici măcar să nu te gândeşti la asta, pentru că transformi sentimentul de plăcere în unul de vină!), aleargă prin parc, dansează, cântă, găteşte, răsfaţă-te cu o baie fierbinte, etc. Profită la maxim de astfel de momente, pentru că este dreptul tău!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.