Relatii

12 povești de viață care cu siguranță te vor impresiona

În acest articol vei găsi 12 imagini ale căror povești te vor lăsa fără cuvinte. Atunci când simți că lumea este tot mai rea, amintește-ți de acești oameni și de bunătatea lor, pentru a-ți recăpăta încrederea în umanitate!

În acest articol vei găsi 12 imagini ale căror povești te vor lăsa fără cuvinte. Atunci când simți că lumea este tot mai rea, amintește-ți de acești oameni și de bunătatea lor, pentru a-ți recăpăta încrederea în umanitate!

1. Chiune Sugihara – eroul necunoscut

sugihara eroul necunoscut

Acest om a salvat peste 6 000 de evrei. În timp ce avea funcția de diplomat japonez în Lituania, naziștii începuseră să prindă evreii. Sugihra și-a riscat viața pentru aceștia, eliberându-le ilegal vize de refugire pe tărâmul japonez. Acesta le-a scris pe toate de mână, timp de câte 18 ore pe zi. Mulți martori au afirmat că inclusiv în ziua în care consulatul a fost închis, cerându-se astfel evacuarea imediată a tuturor, Sugihra încă scria la vize și le aruncă din tren evreilor. Acesta a reușit să salveze nu mai puțin de 6 000 de vieți. Lumea nu a știut nimic de acest lucru, până când Israelul a avut grijă să îi onoreze memoria în 1985, cu un an înainte să moară.

2. Dashrath Manjhi – numit şi omul muntelui

omul muntelui

Niciodată nu trebuie subestimată puterea unei singure persoane. De ce spun acest lucru? Pentru că omul de mai sus, Dashrath Manjhi, a trudit zi și noapte, timp de 22 de ani, pentru a crea un drum prin munte, mult mai accesibil către satul său. În acest fel, acesta a dorit să reducă distanța dintre satul său și spital, de 70 km la 1 km. Din cauza acestei distanțe mari, soția sa nu a avut parte de îngrijiri medicale la timp și a murit. Soțul său a dorit să nu se mai repete astfel de tragedii și iată cât de motivat a fost încât și-a dus planul la bun sfârșit.

3. Rândul care susţine viaţa

donatie dupa explozie in beirutÎn urma unei puternice explozii din Beirut, Liban, oamenii s-au mobilizat şi s-au adunat într-un numar foarte mare pentru a dona sânge.

4. Inelul returnat

inel returnat

În acest anunț, o doamnă îi mulțumește celui care i-a returnat verigheta pierdută în parcare și este fericită că încă mai există oameni buni în lume.

 5. Norman Borlaug – părintele Revoluţiei Verzi

norman_borlaug

Acesta a fost denumit și părintele Revoluției Verzi, reușind ca prin munca sa în domeniul agronomiei să salveze miliarde de oameni de la foame. Norman nu și-a dorit faimă, premii și bani, fiind motivat doar de un puternic simț de compasiune pentru semenii săi și de iubirea pentru știință.

6. Bătrânul cu inima de aur

batranul care isi plimba cainele bolnav in scaun

Acest bătrân nu și-a lăsat cel mai bun prieten la greutate și după ce a văzut că nu mai poate să mai meargă, a decis să îl plimbe zilnic într-un scaun cu rotile.

7. Salvatorul

salvatorulAcest australian locuiește timp de 50 de ani lângă aceste stânci și în tot acest timp a salvat de la sinucidere aproximativ 160 de oameni. Tactica acestuia consta într-o invitație de a discuta mai multe în locuința sa, la o ceașcă de ceai cald.

8. „Cerşetorul lui Hristos”Povestea-cerşetorului-lui-Hristos-a-făcut-înconjurul-lumii-620x350Dobri Dobrev este un bătrân de 99 de ani care şi-a pierdut aproape în totalitate auzul în cel de-al doilea război mondial. În 1988, acesta a renunţat la vechea sa viaţă, şi a început să cerşească – însă niciodată pentru sine. Acesta doneaza toti banii si are obiceiul de a saruta mana celor care îl ajută, mai ales pe cele ale copilaşilor, pe care ii iubeşte enrom.

 9. Donatorul de viaţă

James Harrison a donat sange de 1000 de oriJames Harrison a suferit o intervenție chirurgicală la vârsta de 13 ani, în timpul acesteia consumând peste 13 litri de sânge. Acesta a scăpat cu bine și a așteptat cu nerăbdare să împlinească vârsta de 18 ani, pentru a putea să doneze sânge la rândul său. Și a făcut asta nu mai puțin de 1 000 ori, salvând astfel peste 2 000 000 de vieți.

10. Stilistul săracilor

stilistul saracilorVi-l prezint pe Mark Bustos, un stilist de 30 de ani ce lucrează la un salon din New York. În fiecare duminică, Bustos, merge prin oraș și se oferă să îi tundă pe cei care nu își permit acest lucru.

11. Tatăl perfectRick Moranis

Actorul din Good Guy, Rick Mornis, a decis să se retragă de la Hollywood, pentru a sta acasă alături de copiii săi, după ce soția sa a murit de cancer la sân. Ce l-a determinat să facă acest lucru?
Rick a trăit o copilărie de vis, într-o suburbie din Toronto. În ciuda faptului că și lui i-a decedat mama de leucemie, tatăl său a avut grijă ca el și frații lui să nu îi simtă lipsa. Când se întorceau de la școală, tatăl îi aștepta tot timpul cu muzică și de la bucătărie îi întâmpina un miros îmbietor de mâncare gătită. Rick îi este profund mulțumitor tatălui său pentru toată afecțiunea oferită și spera să fie pentru copiii săi măcar pe jumătate de bun.

12. Johnny Deep – „Căpitanul cel bun”Johnny DeepJohnny Deep întotdeauna poartă după el costumul Căpitanului Jack Sparrow, pentru a-l îmbrăca pentru copiii bolnavi din spitale.

Sursa: www.viralnova.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.