Frumusete

Videoclip – coc în creștet cu împletitură spic la spate și fundiță

În ciuda faptului că pare complicată, dacă vei urma paşii din articol vei vedea cât de uşor îţi poţi realiza şi tu această împletitură spic finalizata într-un coc.

În ciuda faptului că pare complicată, dacă vei urma paşii din articol vei vedea cât de uşor îţi poţi realiza şi tu această împletitură spic finalizata într-un coc.

Această împletitură franţuzească (spic) inversată, finalizată cu un coc în creştetul capului şi accesorizată cu o fundiţă, a devenit tot mai apreciată în mediul online. Dacă te-ai decis să o realizezi şi tu, respectă paşii următori:

  1.  La primul pas trebuie să-ţi dai părul în jos şi să-l piepteni foarte bine începând de la ceafă. Aici ai două variante: vei începe să împleteşti direct de la ceafă sau pentru a-ţi fi mai uşor, îţi vei lega porţiunea de păr din faţă cu un elastic, după care vei începe să-l împleteşti spic.
  2.  Chiar dacă nu îţi va ieşi din prima, vei vedea că prin exersare îţi vei îmbunătăţi tehnica şi vei deveni din ce în ce mai bună.
  3.  Împleteşte-te până ajungi în creştetul capului şi prinde-ţi coada cu un elastic.
  4.  Leagă-ţi apoi o nouă coadă cu restul de păr rămas şi ai grijă să îţi arate în faţă cât mai estetic. Dacă mai ai fire rebele, netezeşte-le cu puţin fixativ.
  5.  Ultimul pas constă în realizare cocului din creştetul capului. Aici ai mai multe variante, în funcţie de ce fel de accesorii pentru coc deţii. Dacă nu ai nici primul dispozitiv şi nici buretele de coc, poţi folosi o şosetă mai groasă. Fixează-ţi cocul cu ajutorul a câteva agrafe, pe care trebuie să ai grijă să le ascunzi. La final, accesorizeaza-ţi coafura cu o fundiţă.

În continuare vei găsi 4 videoclipuri cu toţi paşii explicaţi:

În primul vei vedea cum să-ţi realizezi coafură fără fundiţa:

În al doilea este prezentată aceeaşi tehnică cu mici diferenţe. Tu o vei alege pe cea care ţi se pare mai uşoară:

În al treilea vei vedea cum să-ţi realizezi un coc în care poţi înlocui buretele de păr cu o şosetă:

Iar în ultimul videoclip vei vedea, în caz că nu ştii, cum se realizează o coafură spic tradiţională. Exersează-ţi tehnică pe metoda tradiţională şi apoi încearcă să-ţi realizezi şi spicul inversat:

Sfaturi utile:

  • Trebuie să ai părul îndreptat pentru a-ţi fi mai uşor să-ţi realizezi împletitura spic şi pentru a obţine un aspect bine finisat.
  • Dacă ai fire rebele, cizelează-le cu ajutorul fixativului şi a unei periuţe de dinţi.
  • Dacă nu eşti adepta fundiţelor, poţi renunţa la un astfel de accesoriu şi poţi folosi altceva.

Surse art & foto: Pinterest & Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.