Frumusete

Soluţii pentru transpiraţia excesivă

Pe lângă disconfortul creat, transpiraţie ne produce o senzaţie de jenă, ce ne face să ne pierdem încrederea în noi. Vezi cum poţi scăpa de această problemă!

Pe lângă disconfortul creat, transpiraţie ne produce o senzaţie de jenă, ce ne face să ne pierdem încrederea în noi. Vezi cum poţi scăpa de această problemă!

A transpira este un proces cât se poate de normal şi chiar sănătos. Există însă o problemă dacă acesta este constantă şi abundentă, deoarece este posibil să suferi de hiperhidroza. Aceasta este o afecţiune ce cauzează transpiraţia excesivă, în special la nivelul palmelor, mâinilor, picioarelor şi axilei.

Hiperhidroza nu este o boală gravă, însă poate cauza o senzaţie de jenă ce poate duce la lipsa de încredere, însoţită chiar de un disconfort emoţional şi psihic. Nu trebuie să te alarmezi deoarece este posibil să nu suferi de această afecţiune ci doar să transpiri mai mult. Din fericire, există o mulţime de soluţii şi chiar tratamente pentru transpiraţia excesivă – aşa că tot ce ai de făcut, este să vezi care dintre ele ţi se potriveşte.

Aceste soluţii se referă și la câteva schimbări simple pe care trebuie să le faci:

1. Antiperspirantul

Iată care sunt cele mai bune ponturi:

  • Dacă transpiri în exces înseamnă că trebuie să îţi schimbi antiperspirantul şi să alegi altul cu o formulă mai puternică.
  • Nu confunda antiperspirantul cu deodorantul. Antiperspirantul neutralizează mirosul transpiraţiei şi o diminuează în timp ce deodorantul doar maschează mirosul.
  • Foloseşte antiperspirant atât dimineaţa cât şi seara înainte de culcare. Utilizarea acestuia seara este obligatorie deoarece are nevoie între 6 şi 8 ore să pătrundă în glandele sudoripare şi să blocheze în mod adecvat porii. Noaptea în comparaţie cu ziua, antiperspirantul are mai multe şanse să îţi pătrundă în piele deoarece corpul tău se află în stare de repaus.
  • Aplică antiperspirantul doar pe pielea uscată. Dacă tocmai ai ieşit de la duş sau simţi că ai transpirat, şterge-te bine înainte de utilizare pentru că rişti să te iriţi şi acesta nici nu îşi va mai face efectul.
  • Nu te rezuma doar la zona axilei şi foloseşte antiperpirant şi pe celelalte locuri ale corpului ce îţi transpira. Evită contactul cu fața pentru a nu-ţi provoca iritaţii.
  • Poartă antiperspirantul cu tine în permanenţă, pentru că nu se ştie niciodată când ai nevoie de el.

2. Poartă haine potrivite

  • Alege haine ce absorb transpiraţia. Cel mai bun material este bumbacul.
  • Îmbracă-te în straturi. Iarna de exemplu este de preferat să porţi 3 straturi de haine. Primul strat trebuie să lase pielea să respire – bumbacul este cel mai potrivit. Al doilea strat trebuie să reţină toată umiditatea ce trece de primul strat – poliesterul sau lana sunt ideale. Ultimul strat trebuie să blocheze pătrunderea aerului rece, dar să lase umezeala să se evapore.
  • Alege culorile potrivite şi astfel evită albul şi culorile deschise deoarece te vor da întotdeauna de gol atunci când transpiri. Cel mai bine este să optezi pentru nuanţele mai închise.
  • Atunci când ştii că ai multe activităţi şi vei ajunge târziu acasă, ia-ţi cu tine rezerve de haine. Poţi lua un tricou, o bluză sau chiar o pereche de şosete.

3. Poartă încălţăminte ce îţi lasă piciorul să se aerisească

Este bine să investeşti în încălţăminte de calitate, atunci când ştii că ai probleme cu transpiraţia picioarelor. Foloseşte tălpile speciale ce împiedică supraîncălzirea piciorului şi care îl aerisesc în acelaşi timp.

4. Fă-ţi duș cât mai des

Trebuie să îţi faci duş zilnic pentru a elimina mirosul neplăcut al transpiraţiei. Interesant este faptul că transpiraţia în sine nu are miros, fiind un amestec format din: apă, sare şi electroliţi. Mirosul neplăcut se formează atunci când glandele apocrine, situate în zona inghinală şi în axile, secretă o substanţă vâscoasă, ce conţine grăsimi, proteine ​​și feromoni. Atunci când această substanţă intră în contact cu transpiraţia şi cu bacteriile, emană mirosul specific. Spălarea în fiecare zi cu un săpun antibacterian distruge toate aceste bacterii şi reduce mirosurile neplăcute.

sursa: WikiHow.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.