Frumusete, Sanatate

Slăbire, slăbire şi iar slăbire! Dar de unde atâta slăbire?

O femeie poate fi considerată frumoasă chiar dacă nu are trup de model! Eu spun NU dietelor restrictive, promovez sănătatea şi încurajez toate femeile (indiferent de greutate) să simtă bine în pielea lor!

O femeie poate fi considerată frumoasă chiar dacă nu are trup de model! Eu spun NU dietelor restrictive, promovez sănătatea şi încurajez toate femeile (indiferent de greutate) să simtă bine în pielea lor!

După cum observaţi dragele mele, în fiecare lună se inventează câte o dietă „minune”. Ni se dictează tot ce trebuie să facem pentru a slăbi în timp record, însă cel mai grav este că nimeni nu se gândeşte la sănătatea noastră! Se pune accent doar pe aspectul fizic şi se uită cu desăvârşire că o femeie poate avea şi alte calităţi de care te poţi îndrăgosti pe toată viaţa. Femeia deţine preţiosul dar de a da naştere şi pentru asta trebuie să fie iubita şi apreciată.

Mi se pare de necrezut cum unii oameni judecă atât de uşor după aparenţe şi jignesc persoanele cu probleme de greutate şi le marginalizează. Astfel de persoane denotă de fapt cât de frustrate, arogante şi făţarnice sunt! Numai un om sărac sufleteşte şi demn de milă adoptă un astfel de comportament răutăcios vis-a-vis de nişte oameni care nu le-au greşit cu nimic!

Toate site-urile şi emisiunile ne agasează cu titluri dramatice cum că nu ştiu ce vedeta s-a îngrăşat foarte mult (de fapt maxim 5 kg)! Pe ele nu le compătimesc, deoarece din cauza lor s-a pornit această obsesie globală legată de slăbire. Dacă ar accepta să pozeze mai des, naturale şi nephotoshopate, nu ar mai fi atât de rău taxate!

Într-adevăr obezitatea a devenit o problemă globală foarte serioasă! Nu trebuie să tratăm cu indiferenţă acest aspect, mai ales că tot mai mulţi copiii încep să sufere de această afecţiune extrem de gravă!

În acest articol eu încerc să trezesc la realitate femeile care sunt amăgite de tiparul unei perfecţiuni inexistente!
Ok, să zicem că ai luat câteva kilograme în plus şi observi cu înfrigurare că hainele îţi vin tot mai fixe, Priveşti cu invidie cum alte femeie sunt mult mai slabe în comparaţie cu tine şi te apuci să ţii dietele stricte. Nu te gândeşti o clipă că poate acele femei au un metabolism accelerat şi deşi mănâncă dublu în comparaţie cu tine nu se îngraşă. Uiţi şi de moştenirea genetică, de dezechilibrele hormonale şi eşti pusă pe fapte mari. În acest fel, poate vei obţine nişte rezultate bune însă pe termen scurt.

Nu îţi contest dorinţa ta de a slăbi şi nu te judec absolut deloc pentru acest lucru! Ba chiar te admir că ai ambiţie, dar dacă ai intrat pe articolul meu, încă din titlu se desprinde foarte uşor faptul că te-ai săturat de atâtea diete şi slăbit.

Eu le doresc tuturor femeilor să fie cât de frumoase îşi doresc, însă nu vreau să le uit pe cele care nu arată perfect şi care nu reuşesc deloc să mai slăbească, oricât de mult s-ar strădui! Le urez să aibă parte de multă forţă şi tărie de caracter, să nu-şi plece capul în fata comentariilor răutăcioase, să nu se simtă stânjenite, să fie cât mai mândre de felul în care arata şi să zâmbească mai des :).

Foto

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.