Frumusete

Scapă de cearcane cu ajutorul rondelelor de cartofi

Cu siguranţă eşti familiarizată cu rondelele de castraveți puse pe pleoape, însă ce spui de cele de cartofi? Află că acestea fac minuni contra cearcănelor și a pungilor inestetice de sub ochi!

Cu siguranţă eşti familiarizată cu rondelele de castraveți puse pe pleoape, însă ce spui de cele de cartofi?  Află că acestea fac minuni contra cearcănelor și a pungilor inestetice de sub ochi!

Cartoful pe lângă principala sa funcție culinară este folosit încă din vremuri îndepărtate pentru calmarea durerilor articulare, de gât sau de cap. Nu degeaba ne puneau bunicile rondele de cartofi pe gât atunci când eram răciți! Ce ai spune însă de aplicarea unor rondele de cartofi direct pe pleoape, asemeni castraveților? Această propunere este într-adevăr una mai neobișnuită, însă trebuie să afli că rondelele de cartofi chiar fac minuni când vine vorba de ochi obosiți, cercănați și lipsiți de strălucire.

Cartofii reușesc să îți odihnească ochii, îți dilată pupila și astfel aceştia îți vor căpăta un aspect strălucitor, sănătos și de ce nu, fermecător! Cred că toate femeile (și nu numai) își doresc să aibă o privire hipnotizantă! Este însă atât de greu să o obținem, mai ales la primele ore ale dimineții, când majoritatea persoanelor au ochii umflați și obosiți.

Știm cu toții că timpul acordat somnului se diminuează pe zi ce trece, avem tot mai multe sarcini de îndeplinit și astfel ajungem să nu ne mai odihnim cât trebuie. Din nefericire acest lucru se citește cu ușurință pe fața noastră, cearcănele și pungile de sub ochi dându-ne foarte ușor de gol!
Amidonul prezent din abundență în cartofi ajută la calmarea ochilor obosiți și reduce inflamația ce se produce în jurul lor (acele pungile inestetice). Sucul din cartofi conține o serie de agenți cu funcție de a lumina pielea din jurul ochilor afectată de cearcăne.

Cum se folosește cartoful contra pungilor de sub ochi și a cearcănelor?

Metoda de folosire este foarte simplă: se curăță cartoful de coajă (nu este obligatoriu, în acest caz cartoful cu tot cu coaja spălându-se foarte bine), după care se pun la frigider timp de câteva minute. Se aplică pe ochi și se țin până când se încălzesc și simți că se diminuează pungile de sub ochi (mai exact, 15-20 de minute). Pentru rezultate maxime, acest procedeu trebuie repetat de cel puțin 3 ori pe săptămână.

La fel de benefici pentru diminuarea cearcănelor sunt și cartofii rași, care ajută și la eliminarea tuturor petelor de pe față. Se aplică direct pe față o mască obținută din cartofi cruzi raşi, în care se adaugă o linguriță de zeamă de lămâie. Se țină această mască timp de o jumătate de oră, după care se clătește cu apă caldă. Acest tratament tonifică și pielea, așa că nu mai sta pe gânduri și folosește-l și tu!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.