Frumusete

Rețete de scruburi pe care să ți le prepari acasă

Acestea îți vor face pielea extrem de fină și catifelată, în mod natural.

Acestea îți vor face pielea extrem de fină și catifelată, în mod natural.

Scruburile preparate în casă sunt o alternativă sănătoasă pe care și tu o poți lua în calcul. Să nu uităm mai ales de avantajele acestora și anume:

  • nu au chimicale
  • sunt ieftine
  • ingredientele folosite sunt întotdeauna proaspete.

În continuare voi prezenta niște rețete, care cu siguranță nu te vor dezamăgi:

1. Scrub din zahăr

scrub din zahar

Ingrediente:

  • zahăr
  • un ulei vegetal la alegere.

Mod de folosire:

Poți folosi un zahăr (mai fin) brun sau normal și uleiul preferat (de măsline, cocos, migdale etc,) în proporție de 2:1. Cu alte cuvinte la o lingură de ulei trebuie să adaugi 2 de zahăr. Acest scrub se lasă să acționeze timp de câteva minute (5-10) apoi se clătește cu apă caldă. Simplu, nu? Folosește-l și tu și vei vedea cât de bine acționează!

2. Scrub din miere

scrub din miere cristalizata

Ingrediente:

  • miere cristalizată natural.

Mod de folosire:

A nu se confunda cristalizarea cu zaharisirea. Cristalizarea este un proces normal al mierii naturale, în timp ce zaharisirea se produce doar la mierea artificială. Aflați aici mai multe despre cum se distinge mierea naturală de cea artificială. Așadar, nu arunca mierea cristalizată natural și folosește-o pe post de scrub facial. Aplic-o pe buzele uscate, sau pe pielea uscată de pe coate, genunchi sau călcâie. Ea îți va hidrata pielea până în profunzime și o va lăsa netedă și catifelată. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătește-te cu apă călduță.

3. Scrub hidratant pentru piele sensibilă

scrub din castravete si ulei de avocado

Ingrediente:

  • zahăr brun
  • ulei de avocado
  • castravete.

Mod de folosire:

Așa cum se desprinde și din titlul de prezentare, acest scrub este ideal pentru pielea sensibilă. Zahărul și uleiul se amestecă tot în porție de 2:1, ca și la primul scrub. Mărunțește un castravete (mic sau mediu) la blender și apoi amestecă-l împreună cu uleiul și zahărul. Aplică amestecul pe toată fața, lasă-l să acționeze timp de câteva minute și apoi clătește-te cu apă călduță.

4. Scrub pe bază de zaț de cafea

scrub din cafea

Ingrediente:

  • zaț de cafea,
  • ulei de măsline.

Mod de folosire:

Acest scrub este la fel de hidratant nu doar pentru față ci și pentru tot corpul. Având în vedere că zațul de la cafea este un pic mai mare, la aplicarea pe față trebuie să ai grijă și să nu folosești mișcări prea dure și bruște. Amestecă în proporție de 2:1 (la 2 linguri de zaț de cafea adăugă o lingură de ulei) și aplică-ți acest amestec pe față. Lasă-l să acționeze maxim 15 minute, apoi clătește-te cu apă caldă. Acest scrub este foarte eficient și contra celulitei.

5. Scrub pe bază de ulei de cocos și bicarbonat de sodiu

scrub din ulei de nuca de cocos si bicarbonat de sodiu

Ingrediente:

  • bicarbonat de sodiu,
  • ulei de nucă de cocos.

Mod de folosire:

Bicarbonatul de sodiu este poate cel mai cunoscut ingredient pentru scruburi, însă micul său dezavantaj este că usucă pielea. Pentru a scăpa de acest neajuns, s-a hotărât folosirea acestuia în combinație cu uleiul de cocos. În acest fel, s-a obținut o combinație ideală! Metoda de folosire este identică celei de la prima rețetă.

6. Scrub din ceai verde

scrub din ceai verde

Ingrediente:

  • ceai vede,
  • zahăr alb,
  • miere.

Mod de folosire:

Amestecă o lingură de ceai verde, una de zahăr alb cu 2 linguri de miere. Aplică acest scrub pe față timp de 5 minute, după care clătește-te cu apă din abundență.

7. Scrub pe bază de căpșuni

scrub de capsuni

Ingrediente:

  • căpșuni,
  • un ulei la alegere.

Mod de folosire:

Căpșunile sunt și ele recunoscute pentru puterea lor de curățare a feței. Semințele acestora te ajută să îți faci un scrub ideal pentru orice tip de ten. Amestecă 2-3 căpșuni mari la blender și adăugă peste ele câteva picături de ulei vegetal la alegere. Opțional, la acest scrub se mai pot adăuga și câteva lingurițe de zahăr. Aplică amestecul rezultat, prin mișcări blânde pe toată fața și las-o să acționeze timp de câteva minute. La final, clătește-te cu apă caldă.

Atenție! Dacă nu ai mai aplicat niciodată pe față, unul din componentele descrise în scruburile de mai sus, mai întâi testează produsul respectiv pe o suprafață mică. În acest fel vei scăpa de neplăcerile cauzate de eventualele alergii.

Sursa: www.allwomenstalk.com;
www.dulanotes.com.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.