Frumusete

Remedii naturale pentru unghii exfoliate și fragile

Ai unghiile fragile și nu reușești deloc să le lași să crească? Află cum să le menții cât mai sănătoase și îngrijite cu ajutorul remediilor naturiste!

Ai unghiile fragile și nu reușești deloc să le lași să crească? Află cum să le menții cât mai sănătoase și îngrijite cu ajutorul remediilor naturiste!

Fie că vorbim despre o tulburare internă sau de o deficiența de minerale și vitamine, unghiile exfoliate ne dau mereu bătăi de cap. Înainte de a începe enumerarea principalelor remedii naturale, trebuie să stabilim principalele cauze ce declanșează acest proces inestetic.

Cauzele interne ale exfolierii unghiilor:

  • lipsa de fier, calciu, magneziu, zinc, acizi grași esențiali, proteine și vitamine din corp (adopta o dietă sănătoasă și consuma mai des spanac, ouă, legume verzi, banane, linte, fasole, citrice etc);
  • odată cu înaintarea în vârstă unghiile se usucă și astfel ajung să se exfolieze mai ușor;
  • probleme cu circulația sângelui (când aportul de oxigen este scăzut la nivelul membrelor, acestea sunt în permanență reci iar unghiile devin tot mai fragile și se exfoliază).
  • probleme ale glandei tiroide.

Cauzele externe ale exfolierii unghiilor:

  • umiditatea în exces – statul cu mâna în apă pe perioade îndelungate (la fel cum și deshidratarea duce la sporirea fragilității unghiilor);
  • realizarea treburilor casnice fără purtarea mănușilor (știm cu toate cu unghiile lungi pot fi folosite pe post de unelte de curățare a grăsimii arse de pe vase, lucru foarte dăunător pentru unghiile noastre);
  • tot din cauza nepurtării de mănuși, agenții chimici din produsele de curățare ne atacă suprafața unghiei care devine tot mai fragilă și astfel de exfoliază;
  • infecții cu ciuperci;
  • folosirea prea dus de ojă fără a lăsa unghiile „să respire”.

Remedii naturale pentru unghiile exfoliate:

1. Mască de miere și zeamă de lămâie pentru unghii fragile

Se realizează un amestec dintr-o linguriță de miere în care se toarnă câteva picături de zeamă de lămâie. Se masează bine unghiile și se lasă masca să acționeze timp de o oră, după care se clătește cu apă călduță. La fel de eficiente sunt ambele ingrediente folosite și separat.

2. Uleiul de măsline previne exfolierea unghiilor

Poți folosi uleiul de măsline simplu, pentru a avea unghii cât mai sănătoase și rezistențe. Masează-ți unghiile în fiecare seară cu ulei de măsline și rezultate nu vor înceta să apară. Asemeni pielii și unghiile au nevoie de hidratare așa că nu le neglija. La fel de eficiente sunt și uleiul de argan și de susan. Înainte de aplicare încălzește-le puțin, căci în acest fel îți vor hidrata unghiile până în profunzime.

3. Remediu natural bazat pe vitamina E

a. Capsulele de vitamina E sunt ideale pentru tratarea și prevenirea exfolierii unghiilor. Acestea îți ajută și părul să crească mai repede, să fie mai rezistent și se găsesc la toate farmaciile. Poți aplica direct pe unghii conținutul de vitamina E uleioasă din capsulă. Masează-ți bine unghiile astfel încât să se hidrateze până în profunzime. Cel mai indicat este să faci acest lucru seară înainte de culcare și să nu te speli pe mâini până dimineața.

b. Pentru efecte maxime poți folosi vitamina E combinată cu ulei de măsline extravirgin. Se încălzește uleiul timp de câteva secunde până devine ușor călduț. Amestecă-l cu vitamina E și ține-ți unghiile în el timp de 15 minute.

c. La fel de eficient este și amestecul din ulei esențial de arbore de ceai cu vitamina E. Se amestecă o linguriță de ulei esențial cu o capsulă de vitamina E. Se masează unghiile seara și se lasă să acționeze până dimineața. Acest amestec îți va întări unghiile și va ține toate ciupercile la distanță, datorită efectului antifungic și antimicrobian pe care îl are uleiului esențial de arbore de ceai.

4. Berea folosită pe post de tratament pentru unghii exfoliate și fragile

Știai că berea este un remediu ideal pentru unghiile fragile? Amestecă trei linguri de bere cu una de ulei de măsline și ține-ți unghiile în acest amestec timp de 15 minute. Pentru rezultate maxime repetă acest procedeu de cel puțin două ori pe săptămână.

5. Remediu natural pe bază de miere, ouă și lapte

Se amestecă o lingură de miere, trei linguri de lapte călduț cu două gălbenușuri de ouă. Se țin unghiile în acest acest amestec timp de 15 minute după care se clătesc cu apă caldă.

6. Remediu pe bază de bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțină apă, astfel încât să obții o pastă. Aplic-o pe unghii cu ajutorul unei periuțe de dinți și las-o să acționeze timp de câteva minute. Bicarbonatul de sodiu, asemeni lămâii îți va întări unghiile și le va albi. Ai grijă însă și nu folosi acest amestec dacă ai răni la cuticule sau la degete.

Sfaturi:

  • Aplică aceste tratamente cât mai des, și nu te opri atunci când unghiile îți capăta un aspect sănătos. Este esențial să previi exfolierea lor pe viitor.
  • Lasă-ți unghiile să respire pentru a fi cât mai sănătoase. Așadar în weekend poți lua pauză de la ojă și acetonă.
  • Aplică întotdeauna o bază înainte de oja, pentru protejarea unghiei.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.